Malatya İş Bankası Binası mimari özelliği olan bir binaydı
1953 Yılında Malatya Karması Sivas Stadında Karşılaşma öncesinde görülüyor
Malatya Şehir Merkezinde 1950 Yılında Kumbaralı bir saat yer alırdı.
"Millete hizmet makamındayız, herkes haddini ve yerini bilerek uyum içerisinde hareket edersek bu durum hizmet olarak vatandaşlara yansır. İşçilerin hakkına göz diyen % 30 zam yapar mı? Villa projemiz ile Cemal Akın döneminde Beydağ’ının eteklerine yapılan ucube yapıların daha fazla şehrimizi tahrip etmesini engellemiş olacağız. Köklü sorunlara neşter vurduk büyük dönüşümü yakında Battalgazi halkı da görecek." Battalgazi Belediye Başkanı Osman GÜDER, Flaş Haber İmtiyaz Sahibi Remzi HAYTA’nın sorularını yanıtladı:
Darende Günpınar Şelalesi her yıl binlerce kişiyi ağırlar.
Malatya Tren Garı projesiyle ve mimarisiyle örnek bir yapıdır.
Göreve geldikten sonra gece gündüz şehri dinleyen, sahada tespit ettiği aksaklıkları en kısa sürede bertaraf etmek için özel ekipler kurdurtan, düzenlettiği birbirinden başarılı Narkotik Operasyonları ile uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayan; "Malatya’yı toplumun tüm renklerinin barış içerisinde yaşadığı çok huzurlu bir şehir olarak tanımlayan; kültürünü özümsediğim ve kendimi de artık bir Malatyalı olarak gördüğüm, devletini, bayrağını, askerini, polisini seven böylesine kadim bir şehirde görev yapmaktan gurur duyuyorum" diyen Malatya Emniyet Müdürü Ercan DAĞDEVİREN, Flaş Haber Editörü Remzi HAYTA’nın sorularını yanıtladı.
1930 Yılında Malatya'da bulunan Kaynak Sularının adları
1949 Yılında Fransız "L'ILLUSTRATION DE E'ORIENT" adlı yayın organı Malatya için Türkçe ve Fransızca olmak üzere özel bir sayı yayınladı. O sayıda doğal, kültür ve turizm değerleriyle anlatılan Malatya'dan Zümrüt Malatya diye bahsediliyor.
1936 Yılında Malatya Hükümet Meydanının görünüşü
Cumhuriyetin Kuruluşu ile il olan Malatya'da ilk Belediye Başkanı Hasan Derinkök'tür. İl olmadan öncede Malatya'da Belediye başkanlığı yapan isimler vardı. İşte Malatya'nın ilk Belediye Başkanı olarak Azizlerin Mustafa Ağa gösteriliyor. İşin tuhafı Mustafa Ağa baltayla öldürülüyor.
1942 Yılına ait bu resimde 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları yapılıyor. Öğrenciler gösterilerini yaparken, vatandaşlar öğrencileri kenardan izliyor.
1970 Yılında Malatya Şehir merkezinde çekilen bu resim değişimi gösteriyor
Hasan Bey Malatya'nın il olmasının ardından ilk Belediye Başkanıdır. Mezarı halen Kuyulu mezarlığındadır. Ancak Hasan Beyin torunu Emre Derinkök, aile bağlarının Osmanlı dönemine dayandığını ve Napolyon Ordularına karşı verilen savaş nedeniyle Hasan Beyin Ataları Osman Paşa'ya İstanbul Hükümetince “sulayabildiğin, işleyebildiğin kadar Malatya toprağı senindir” fermanı verildiğini, ayrıca Malatya Hükümet Binası ile eski Belediye binası yerinin Hasan Bey tarafından bağışlandığını açıkladı. Sosyal Medya da "İnleyen Konak" adlı şiirle birlikte Hasan Bey Konağının yıkılmadan önceki resmini yayınlanınca yine eskilere döndük.
1953 Yılında İstanbul'da Malatya Öğrenci Yurdu olduğunu yazıyor Sami Fenercioğlu...
Malatya Türk Ocağı Binası olarak inşa edildi. Sonra Halkevi olarak hizmet verdi, şimdi de Atatürk evi müzesi olarak hizmet veriyor. 93 Yıldır ayakta olan bu bina meydana gelen depremlerden hiç etkilenmedi.
Malatya'nın ilk ortaokul ve Lisesi olan Okul 23 Nisan 1944 tarihinde çıkan yangınla tamamen yanmıştır. Yanarak kullanılmaz hale gelen Malatya Lisesi yerine bu gün Milli Eğitim Müdürlüğü olarak kullanılan bina yapılmıştır. Tescilli olan bina bu kez de Milli Eğitim Müdürlüğüne bina yapma karşılığında yıkılması gündemdedir. Korunması gereken binaları yıkarak nereye varılacak?
AK Parti Malatya Milletvekili ve eski Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır "9 yılda Malatya’mızda yapmış olduğumuz değişimin dönüşümün şahidi aziz hemşerilerimizdir" dedi.
Malatya'da Cumhuriyet her zaman coşkuyla kutlanırdı. İşte o kutlamalardan günümüze kadar resimlerle Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları.
"Biz tarlada da hasatta yaparız, hasta da tedavi ederiz, laboratuvarda çalışma da yaparız. Bilim yapacağız, akademik çalışma gerçekleştireceğiz ama insanlığın yaşamı içinde toprağa yeşertmek zorundayız, toprağı işlemek zorundayız. Bizler profesör, doçent, bilim adamı olabiliriz, üretime her konuda destek vermemiz gerektiğini asla unutmadık, unutmayacağız. Topraktan elimizi çekemeyiz diyen; kayısı çekirdeği üzerine yaptığı bilimsel çalışmalarla “Yılın En İyi Akademik Girişimciliğe Katkı Sunan Kadın Ödülüne” layık görülen Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay KARABULUT, Flaş Haber İmtiyaz sahibi Malatya Gazeteciler Cemiyeti Yöneticisi Remzi HAYTA’nın sorularını yanıtladı.
1960 Yılında Havadan çekilen bu resimde Malatya Şehir merkezi görülüyor
Tarih 1930'lu Yıllar, Malatya'ya Tren Seferleri başlıyor.
Yıl 1930 Malatya'da İsmet Paşa Caddesi açılıyor