ALTIN
 3.022,60
DOLAR
 34,3205
STERLİN
44,5531
EURO
 37,4161

Onat: Depremin ilk anından itibaren sahadaydık

Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mesut Onat, asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023 depremlerinin hemen ardından sahaya indiklerini ve basın sektörünün bu zorlu süreci en az zararla atlatması için gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi. 

08 Şubat 2024 17:34
Onat: Depremin ilk anından itibaren sahadaydık

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından 6 Şubat 2023 depremlerinin 1. yıl dönümünde afet, kriz yönetimi ve iletişim alanlarında uzman, akademisyen, yazar ve gazetecilerin katılımıyla “Asrın Felaketi’nin 1. Yılında Afet İletişimi Sempozyumu” düzenlendi. Sempozyum, İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel ile AFAD Başkanı Okay Memiş’in açılış konuşmalarıyla başladı.

Sempozyumun ikinci gününde “Afet İletişiminde Yerel ve Ulusal Medyanın Fonksiyonu” başlıklı oturumda konuşan Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mesut Onat, deprem sonrasında Kurumun bölgede yürüttüğü faaliyetleri anlatarak, yerel medyanın afet sırasında üstlendiği önemli role değindi.

Onat, deprem bölgesindeki basın kuruluşları başta olmak üzere her konuda sektörün yanında olduklarını, asrın dayanışmasını bundan sonra da hep birlikte göstermeye devam edeceklerini söyledi.

Asrın felaketinden asrın birlikteliğine…

Genel Müdür Yardımcısı Onat, 6 Şubat 2023 tarihindeki yıkıcı afetin ilk anlarından itibaren özellikle yerel medya kuruluşlarının bölge halkına umut ışığı olduğunu ve afet yönetiminin başarısına önemli katkılarda bulunduğunu belirtti.

Yerel medyanın sahada canla başla çalıştığını ifade eden Onat, “Depremde haberleşme altyapısının büyük ölçüde hasar görmesi nedeniyle bölgeden gelen haberlerin ve görüntülerin büyük bir kısmı yerel medya tarafından sağlandı. Yerel gazeteciler ile yerel radyo ve televizyonlar sosyal medya platformlarını da kullanarak canla başla çalıştı ve bölgedeki gelişmeleri anbean kamuoyuna aktardı” ifadelerini kullandı.

Asrın felaketinin asrın birlikteliğine dönüşmesi için Basın İlan Kurumu’nun depremin ardından sahada yürüttüğü faaliyetleri anlatan Onat, “Depremin ilk dakikalarından itibaren Bölge Müdürlüklerimiz aracılığıyla sahadaydık. Asrın felaketinin ikinci haftasında Kurumun üst yönetiminden oluşan heyetle deprem bölgesindeki bütün il ve ilçe gazetelerini ziyaret ederek, bölge basınının yanında olduk. Afetin basınımız üzerinde yarattığı hasarla ilgili detaylı bir rapor da hazırladık” bilgilerini paylaştı.

Hazırlanan rapor doğrultusunda bölge basınına yönelik çeşitli tedbirler aldıklarını belirten Onat, afet süreci boyunca gazete ve dergilere 80.886.427 TL’lik, internet haber sitelerine ise 51.204.319 TL’lik ilan ve reklam desteği sağlandığını kaydetti.

Basın İlan Kurumu Genel Kurul Üyesi Prof. Dr. Zakir Avşar’ın moderatörlüğündeki oturuma Mesut Onat’ın yanı sıra Anadolu Yayıncılar Derneği Başkan Vekili Zeki Akbıyık, Telgraf Medya’dan Mehmet Levent Özkurt, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı ve Yeni Malatya Gazetesi’nden İskender Yılmaz ve Adıyaman’da Halkın Sesi Gazetesi’nden Nazire Hanım Fırat da konuşmacı olarak katkı sağladı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Haci̇ Ayvaz 2024-02-08 16:04:26

Malatya'ya yeni şehir merkezi projesi yapıyorlarmış. Sektörlere göre düzenleme yapıldı mı? sen onu söyle Şevket Efendi. Oteli, dershanesi, lokantası, çok katlı mağazası, bankalar ve devlet kurumlarına noterlere verilen geniş alanlı katlar binalar vardı. Hastanesi yıkılanlar var. Banka binaları yıkılanlar var. Bakın bakalım yeni projede bir tane OTEL var mı? Bir tane HASTANE Binası var mı? Bir Tane DERSANE binası var mı? Bir tane DÜĞÜN SALONU var mı? Bir tane BANKA BİNASI olacak yapı var mı? Eczaneler için minimum metrekare sınırı var. ECZANE açılacak bir tane dükkân var mı? LOKANTA olacak büyüklükte tesisatı olan bir tane bina var mı? Büyük çaplı firmaların MAĞAZA yapacağı çok katlı yekpare kaç bina var (YOK). Mesela Hamburger ve döner firmaları, çokuluslu şirketler dükkân açmak isterse kulübeye mi açacaklar. Vakko mağaza açmak isterse 20 metrekare konteyner gibi dükkâna mı mağaza açacak. Daha böyle onlarca büyük alan ihtiyacı olan sektör ve iş gurupları var. Elmas handa ayakkabı imalathaneleri vardı . PAK-KAZANÇ iş hanında dershaneler ve eğitim kurumları vardı mesela. Öyle meslek guruplarına hitap eden büyük iş hanları yapmak gerekiyor. Kümes gibi evler ve konteyner gibi dükkanlar şehri olacak Malatya. Bu geri kalmış cahil zihniyetle... Sen LCW binasını bırak yukarıda dediklerime sahip çık. Bir de rezerv alanı adı altında milletin malına çökmelerine engel ol efendi. Bak havadan yüzde 30 yüzde 40 milletin malını elinden alacaklar. Kalanı da milleti, bu zavallı depremzedeleri 10 yıl borçlandıracaklar