Korona salgınına karşı İlçe merkezinde gerekli tedbirleri aldıklarını açıklayan Arapgir Belediye Başkanı salgından çıkış yolu arandığı şu günlerde "Siz ne dersiniz bilmem.Ancak Kentlerde bunalanlar çoğunlukla GURBETTEN SILAYA GERİ DÖNMEYİ KONUŞUYORKEN,krizi fırsata nasıl dönüstürebiliriz. Bugün yaşayan nufusun yarısının yaklaşık 40 yıldan buyana kırsaldan kentlere gelecek kaygısıyla göç ederek savrulmuşluğun mutsuzluğunu hissederken ve yaşanan krizlerle gelinen bu arayışlarına, güvensiz, bulasıcı bu stresten kurtulup fırsatları tekrar kırsalda üretimi artırarak geleceğe yürüyelim diye tahayyül ediyorum" diye belirti.
"Bundan sonraki süreçte dünyanın bulaşıcı hastalıklar ve açlık ile sınanacağı, bu eksende Türkiye gibi bazı potansiyel ülkelerin dünyada övünülen savunma sanayi, ilaç, petrol ve enerji sektörlerinin yanı sıra yaşam için hayati öneme haiz SAĞLIKLI GIDA KADAR ÖNEMLI OLMADIĞININ hissediliyor olmasıdır" diyen Cömertoğlu şöyle konuştu:
"Küresel bu salgının sonrasındaki senaryoların yakın gelecegimizde kurbanı olmamak için, GIDA...TARIM.....EKOLOJİ...TOPRAK.. diyorum. Oturduğumuz evler, arabalar, eşyalar, giyecekler, teknolojik bağımlılık aletleriyle yenisini almadan üç beş yıl idare edebiriz, ancak dünya çapında üretim daralmasıyla tahıl başta olmak üzere ithalat azalırsa vede depolarımızdaki gıda biterse ekmeksiz, unsuz, bulgursuz, şekersiz, mercimeksiz, soğansız,sarmısaksız, patatessiz, kuru fasulyesiz, nohutsuz, dutsuz, üzümsüz, elmasız, kayısısız, cevizsiz, bademsiz v.b olmadan çok fazla yaşayamayız. İlkbahardan sonbahara kadar yılın yarısından fazlasında sebze yemekleriyle beslenen bir kültüre sahibiz.12 ay sürekli et, tavuk, balık.. tüketiyoruz.
Gıda ihraç eden ülkeler önümüzdeki yıllarda öncelikle kendilerini garantiye almak isteyeceklerdir. Bu yüzden beka sorunu yaşamamak için bir TARIM SEFERBERLİĞİ BASLATILMALI. Kırsalda üreten sınıf motive edilerek, başta bölünmüş tarım arazileri birleştirilerek ıslahla birlikte. MAZOT, GÜBRE, ENERJİ, zirai ve hayvansal İLAÇLAR VERGİLERDEN ARINDIRILIP ÜRÜN BAZLI DESTEKLEMELERLE Tarim teskilatları, finansal kaynaklar ivedilikle harakete geçirilmeli. BU KİRİZ TOPRAK REFORMUYLA YENİ BİR ÜRETEN TÜRKİYE MODELİ YARATILMALI. İLGİLİLERE SAMİMİ ÇAĞRIMIZDIR.saygılarımla. 4 Yıldır geliştirdiğimiz alım garantili mor reyhan başta olmak üzere 10. başlıkta 100 organik üründen katma değerli gelecek. Arapgir kırsal kalkınma modellemesi örnek alınabilir."