ALTIN
 2.449,87
DOLAR
 32,8463
STERLİN
41,6020
EURO
 35,1808

Araştırmacı Gazetecilik Eğitim Kampı

Gazeteciler Cemiyeti, Balkan Araştırmacı Gazetecilik Ağı ile yürüttüğü iş birliği çerçevesinde 27-31 Mayıs 2024 tarihleri arasında Ankara’da eğitim kampı düzenledi. 

03 Haziran 2024 11:34
Araştırmacı Gazetecilik Eğitim Kampı

Açılış konuşmasının Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin'in yaptığı eğitim kampına, Türkiye ve Batı Balkanlar’dan 35 yaşını doldurmamış 10 gazeteci katılım hakkı kazanmıştı.
5 gün süren kampta, Çiğdem Toker, Tolga Şardan gibi araştırmacı gazeteciliğin önde gelen isimleri özel oturumlarda, bilgi ve deneyim aktarımı yaptı. Gazetecilerin hakikat ötesi (post-truth) çağda hakikat mücadelesi, yapay zeka ve yeni teknolojilerin meslekte en etkin nasıl kullanabileceği eğitim kampının ana temasını oluşturdu. Alanın en önemli isimlerinden Pınar Dağ, Özgür Kurtuluş, Prof. Dr. Erkan Saka eğitim ve atölye çalışmaları gerçekleştirdi. Ayrıca Önder Doğan, Kıvanç El, Erdoğan Süzer ve Tarık Işık bu yılki eğitim kampında genç gazetecilerle buluşan diğer isimler oldu. 
Eğitim kampını tamamlayan genç gazeteciler, 3 haberden oluşan bir proje hazırlayacak ve çalışmalarında kullanmak üzere 1.000 Euro’ya kadar ayni hibe desteğinden yararlandırılacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.