ALTIN
 2.449,87
DOLAR
 32,8463
STERLİN
41,6020
EURO
 35,1808

Malatya Çarşı İnşaatında Gazetecilere Çirkin Saldırı

Malatya Çarşı Merkezi inşaatında ücretlerini alamadıkları için basın mensuplarını bölgeye çağıran işçilere engel olunurken, haber yapmak üzere Çarşı inşaatına giden gazeteciler güvenlikçilerin müdahalesiyle karşılaştı. 

13 Haziran 2024 06:25
Malatya Çarşı İnşaatında Gazetecilere Çirkin Saldırı

Akpınar'da bulunan Çarşı Merkezi inşaatına haber yapmak üzere giden gazeteciler, şantiye çalışanları tarafından fiziki saldırıya uğradı. Sonsöz Gazetesi Muhabiri A.Vahap Kaygusuz, sabah saatlerinde aldıkları haber daveti üzerine bir gazeteci arkadaşıyla inşaat alanına gittiklerini ve burada yaşanan saldırıyı anlattı.

Kaygusuz,

“Sabah saatlerinde bir haber daveti aldık ve bir gazeteci arkadaşımla birlikte inşaat çalışmaları devam eden Malatya Çarşısı'na gittik. Açıklama öncesi inşaat alanının fotoğraflarını çekmemiz gerekiyordu. Biz görevimizi yaparken, giriş kapısında bekleyen bir görevli ile aynı bölgedeki başka bir şahıs tarafından engellendik. Gazeteci olduğumuzu belirterek, 'Buradan işçilerin maaş durumu ve çalışma şartları ile ilgili haber yapmak üzere davet aldık ve onun için geldik. Sizin bir yetkiliniz var ise ondan da bilgi alabiliriz' dedim," şeklinde konuştu.

Kaygusuz, adının Bilal olduğunu öğrendiği şahsın üzerine yürüyerek tehditkar hareketlerde bulunduğunu belirtti.

 

“Ben, 'Oğlum biz işimizi yapıyoruz. dedim. 'Oğlum ne ' diyerek üzerime yürüdü. Ben de 60 yaşındayım. Baban yaşındayım, ne var oğlum dediysem de bana 'Oğlum diye konuşma, konuşmana dikkat et, işine bak' diye tehdit ederek yürümeye başladı. Yine aynı yerde çalışan başka bir kadın görevli gelerek Bilal isimli şahsı yanımızdan uzaklaştırdı. Biz de haber yapamadan geri döndük,” ifadelerini kullandı.

Kaygusuz, ayrıca saldırganın Malatyalı olmadığını düşündüğünü belirterek,

"Malatyalı olsa böyle hareketlerde bulunmaz. Kaldı ki biz davet üzerine oraya gitmişiz. Gizli saklı bir işimiz yoktu. Zaten gazeteci arkadaşımın çektiği görüntülerde de bizim ve karşı tarafın tavrı açıkça görülmektedir," dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.