ALTIN
 2.449,87
DOLAR
 32,8463
STERLİN
41,6020
EURO
 35,1808

Akın: Kurban Etini Buzdolabına Koymayın Dağıtın

Malatya İli Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, Kurban bayramı öncesinde vatandaşları uyararak "Kestiğiniz Kurbanın etini buzdolabına koymayın, vatandaşlara dağıtın" dedi. 

15 Haziran 2024 06:23
Akın: Kurban Etini Buzdolabına Koymayın Dağıtın

Malatya İli Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, Malatya Gazeteciler Cemiyetine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Akın, "Malatya'da 35 yılı geride bırakan Gazeteciler Cemiyetimizin yeni seçilen Yönetimine hayırlı olsun dileklerimizi iletirken, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kuruluna seçilen Vahap Güner Başkanımızı da kutluyoruz. Bu başarılar bizi mutlu ediyor" dedi. 

AÇIKLAMALARDA BULUNDU...

Malatya İli Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, kurbanlık fiyatlarıyla ilgili açıklama bulundu. Akın, “Kurban fiyatları şu anda canlı Kilo 190 ile 240 lira arası değişiyor. Bu kargasta 350 lira ile 400 lira arası değişiyor. Küçükbaş 8 bin liradan başlıyor, 17 bin liraya kadar çıkıyor. Büyükbaş 80 bin lira ile 150 bin lira arasında değişiyor” dedi.

KURBALIK ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?
Kurbanlık alırken dikkat edilmesi gerekenleri de açıklayan Akın, “Burada kurbanlık alırken dikkat etmek lazım. Küpeli olmalı ve hastalık olmamalı. İnsanların deprem bölgesinde hassas olması lazım. Buzdolabına götürüp koymayın vatandaşlara dağıtın. Bu şekilde konteynerde yaşayan depremzedeler et yesinler. Şu anda hayvan sayımızda sıkıntı yok. Fazla bir canlılık yok. Bayramın ilk 3 günü canlılık olur. İnsanların yeri olmadığı için bayram günü alırlar. Sahte para, çek-senet ve borca vermeye dikkat edilmeli. Satışlarda indirim yapalım ama paramızı peşim alalım” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.