ALTIN
 2.449,87
DOLAR
 32,8463
STERLİN
41,6020
EURO
 35,1808

Yaka Mahallesindeki Kayısı ağaçları susuzluktan kuruyor

Yeşilyurt ilçesinde bulunan Yaka mahallesinde doğalgaz borusu arızası nedeniyle su kesintisi yapılınca bahçelerdeki meyve veren kayısı ağaçları kurumaya başladı. 

15 Haziran 2024 06:21
Yaka Mahallesindeki Kayısı ağaçları susuzluktan kuruyor

Yaka mahallesi kayısı üreticilerinden Murat Apohan, 15 günden bu yana kayısı bahçesinin sulanması için Derme Sulama Birliğine başvurduğunu ancak çeşitli bahanelerle su verilmediğini belirterek "Kayısı bahçemdeki meyve vermiş kayısı ağaçları susuzluktan kurumaya başladı. Derme Sulama Birliğine gittim su vereceğiz dediler ama Doğalgaz borusunun geçtiği yerde arıza var o nedenle bölgeye su veremiyoruz. Arıza giderilirse suyu vereceğiz dediler. 15 gündür arıza giderilecek ve su gelecek diye bekliyoruz. Şimdi birde Bayram tatikli araya girdi, emek verdiğim kayısı bahçem kurumaya başladı. Çektiğim resimleri size gönderiyorum. Lütfen kayısı ağaçlarını kurutmasınlar. Şu suyu Yaka köüyüne verin bizi de kurtarın" dedi.

Tanker kiralayarak ağaçları sulamaya çalıştığını ancak bununda fiyat bakımından yüksek olduğunu kaydeden Murat Apohan, Derme Sulama Birliği yöneticilerinin görevlerini yapmadığını va ağaçları göz göre göre kurttuklarını ifade etti. Yaka mahallesinde yaşanan sulama suyu sıkıntısının had safhaya geldiği ve vatandaşların başvurularına cevap alamadıkları kaydedildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.