ALTIN
 2.449,87
DOLAR
 32,8463
STERLİN
41,6020
EURO
 35,1808

Darende Somuncu Baba'da Kütüphane ve Müze Temeli Atıldı

Darende Somuncu Baba'da faaliyet gösteren Esseyid Osman Hulusi Efendi Vakfı tarafından yaptırılacak olan Müze ve Kütüphane binasının temeli atıldı. 

18 Haziran 2024 10:46
Darende Somuncu Baba'da Kütüphane ve Müze Temeli Atıldı

HAYIR ÇARŞISI DUALARLA AÇILDI

Darende ilçesinin gelişmesinde büyük katkıları olan Esseyid Osman Hulusi Efendi Vakfı tarafından kurulan hayır çarşısı dualar eşliğinde törenle açıldı. Açılış, Vakıf mütevelli heyeti başkanı Hamid Hamidettin Ateş, Darende Kaymakamı Şeref Gülyer, Darende Belediye Başkanı Alican Bozkurt ve birçok yerli ve yabancı misafirin katılımı ile gerçekleşti. Hizmet verecek  hayır çarşısı 18-19 Haziran 2024 tarihlerinde açık olacak.

HULUSİ EFENDİ MÜZE VE KÜTÜPHANESİNİN TEMELİ ATILDI

Her yıl Darende ilçesinde yüzbinlerce yerli ve yabancı turist ağırlayan Darende ilçesine gelen misafirlerin hemen hemen tamamı Somuncu Babayı ziyaret ediyor. Eksikliği her geçen gün daha çok hissedilen tanıtım müzesi ve kütüphane yapımı için hazırlık yapan Esseyid Osman Hulusi Efendi Vakfı, 9 Bin m2 üzerine yapılacak kütüphane ve müzeninde temeli davetlilerin katılımıyla atıldı.

Yüzbinlerce kişinin ziyaret edecaği Müze ve Kütüphanenin projesi özel olarak hazırlandı. Yeni yapılacak olan müze ve kütüphane ilçe sosyal yaşamını olumlu yönde etkileyeceği düşünülüyor.

Darende Belediye Başkanı Alican Bozkurt "Bugün ilçemize sanat ve kültür hayatında çığır açacak, önemli bir adımı hep birlikte attık.9.000 m2 üzerinde hizmet alanına sahip içerisinde bir çok sanatsal çalışmaların faaliyette olacağı, sosyal alanda her türlü ihtiyaca karşılık veren bu tesis ile İlçemizin bugünden itibaren kültür-sanat ve sosyal faaliyetlerde zenginleşeceğine canı gönülden inanıyorum. İlçemizin gelişiminde büyük rol alan Es Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı Yönetimine ve hayır severlere şükranlarımı ve minnetlerimi sunuyorum.Hulusi Efendi Müze Kütüphanesi Darendemize hayırlı olsun" dedi.

#darende #malatya #açılış #darendegünlüğü

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.