ALTIN
 2.449,87
DOLAR
 32,8463
STERLİN
41,6020
EURO
 35,1808

Drejan Yayla Şenlikleri

Drejanlılar Yayla şenlikleri Yama Dağında yapıldı. Yazıhan belediyesi ve Birmikliler derneğinin ortaklaşa düzenlediği şenliklere katılımda yoğun oldu. 

21 Haziran 2024 06:06
Drejan Yayla Şenlikleri

Yazıhan Beleidye Başkanı Abdulvahap Göçer, Yama dağını asla boş bırakmayacaklarını belirterek, Yama dağı Drejan şenliklerine her yıl devam edeceklerini söyledi. Sanatçıların konser verdiği Yama dağında Tura oyunu yine dikkat çekti. Konukların Yama dağı tepesinde kar topu oynadığı Şenliklerde halaylar çekilerek birlik ve beraberlik duygusuna dikkat çekildi.

Şenliklerde Mustafa Kızıltuğ'da sahne aldı.

Kazım Kılınç Yama Dağı Şenliklerini değerlendirdi:

YAMA DAĞI ŞENLİĞİMİZ

Dün Ergüsü yaylasında yapılan Yama dağı şenliğine katıldım.

Güzel bir gün geçirdim birçok dostlarla görüşme tanışma imkanım oldu. Başta Mustafa Kızıltuğ olmak üzere birçok sanatçımız güzel türküler söyledi. Halaylar çekildi. Güzel bir gündü.

Gelecek şenliklere ışık tutması bakımından şenliğin bir değerlendirmesini yapmak istiyorum.

1.Durucasu (Birmikliler) Yardımlaşma ve Dayanışma derneği başkanı Vahap Kuşbay ve Genç Drejanlılar Derneği başkanımız gelen misafirlere yakın bir ilgi gösterdiler güzel bir ev sahipliği yaptılar. İzzet ikramları güzeldi. Epey bir fedakarlık yapmış ve emek çekmişler kendilerine teşekkür ediyoruz.

2.Yöre sanatçısı olarak Mustafa Kızıltuğ'un şenliğe katılması çok güzel oldu.Şenliğe beraber gittik. Sesi çok güzeldi Yama dağını sesi ile adeta yankılanırdı.Dikkat ettim dinlerken herkes mest olmuştu.

3.Yer olarak bana göre uzaktı. Daha önce gitmemiştim. Bu şenliğin Hekimhan toprakları içinde ulaşımın daha rahat olacağı bir yerde yapılmasının daha uygun olacağını düşünüyorum.

4.Eski Malatya belediye Başkanı Naci Şavata, Malatya Ziraat odaları Başkanı Yunus Kılınç, Yazıhan Belediye başkanı Vahap Göçer ve birçok iş adamı katıldı. Şenlik bürokrasi ve protokole boğdurulmadı bu yönü ile güzeldi ortam gayet doğaldı. .

5.Halk katılımı kaysı iş zamanı olduğu düşünülürse güzeldi.. Bazı kimseler kenarda köşede ailesi ile birlikte piknik yapmayı tercih etti.Yolu bulamayan araçlar da olmuş.

6.Şenlikten öncede yazmıştım. Dernekler eğer bu şenliklerin devamını ve halktan yüksek katılımı istiyorlarsa bu iş siyasetten tamamen uzak olmalıdır. Çünki koca bir aşiretiz. Aşiret içinde her çeşit fikir ve görüşte insanlarımız mevcut. Ortak noktamız Drejan ve yöre halkı olmalıdır Şenliğin finansmanını belediyeler değil, işadamları, dernekler kendisi karşılamalıdır. Ayrıca Drejan aşiretinin tek bir derneği olmalıdır. Taki bütünlük sağlanabilsin.

7.Şenlik zamanı kaysı işine denk gelmemelidir. Çünki kaysı işi ara verilecek bir iş değildir.

8.Değeerli dostumuz Necdet Akboğa Bey güzel bir sunuculuk yaptı kendisine çok teşekkür ederiz.

Birlik beraberliğimiz daim olsun.

Kazım KILINÇ

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.