ALTIN
 2.449,87
DOLAR
 32,8463
STERLİN
41,6020
EURO
 35,1808

Emekliler, Başkan Geçit'ten Sorunlarına Çözüm İstedi

Birleşik Emekliler Sendikasi Malatya Şube Başkanı Haydar Göktaş, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr. İlhan Geçit'i ziyaret ederek emeklilerin sorunlarına yardımcı olmasını istedi. 

25 Haziran 2024 05:16
Emekliler, Başkan Geçit'ten Sorunlarına Çözüm İstedi

Birleşik Emekliler Sendikasi Malatya Şube Başkanı Haydar Göktaş ve yönetim kurulu üyeleri  Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr. İlhan Geçit'i ziyaret etti. Deprem sonrası ilimizin ve deprem bölgesinde sağlık sorunları katlanarak arttığını ifade eden Göktaş  "insanlarımızın yaşlılık nedenlerle sağlık problemleri ikiye katlandı, psikolojik sorunları var. Özellikle deprem bölgesinde randevulu sistem özellikle emekli yaşlı ve engelli vatandaşlar için kaldırılmalıdır. Örneğin kalp filmi çekmek için üç ay sonrasına gün veriliyor. Beyin filmi için beş ay sonrasına randevu veriliyor. En kısa sürede buna bir çözüm bulunmalıdır, randevulu sistemde yatalak ya da yaşlı insanlarımız çaresiz kalıyorlar, belediyemizden yatalak hastalarımız için gezici sağlık ekibi oluşturulmalıdır. Deprem sonrası özellikle kenar mahallelerinde toplu ulaşım sorunları hala devam etmekte bir yerden başka bir yere ulaşmak imkansız hale geldi. Emeklinin yoksul halkın arabasıda yok taksiye binecek parası da yok ulaşmak istediği yere yürüyecek dermanı da yok" dedi. 

Deprem de evi yıkılan emekli ev sahipleri ve kiracı olan emeklilere TOKİ belediye gibi kamu kurumların yapacakları ev işyeri gibi konut yapımlarında emeklilere öncelik verilmesinide isteyen Birleşik Emekliler Sendikasi Malatya Şube Başkanı Haydar Göktaş "deprem bölgesinde olupta özellikle başka illerde üniversitede öğrencisi olan emekli vatandaşımıza ve her türlü maddi ve manevi destek verilmelidir. Emekli çocuklarına yurt ve burs sağlanmalıdır. Maddi imkansızlıklar nedeniyle kaydını donduran öğrenim hayatını bitiren nice geleceği parlak bizim geleceğimiz olan gençler var. Bunun için ilimizdeki esnaf halı vakti yerinde olan iş insanlarımızdan da destek talep edilebilir. Deprem nedeniyle ilimizi terk etmek zorunda kalan vatandaşlarımızın geri dönüşleri için geri ortam ve yaşam standartlarına ulaşmamız gerekiyor. Bu gidenlerden hariç hala başka illere göçme hesapları yapıyor halkımız. Şşehrimizdeki esnaf sanatkarlarinda biraz kendilerine çeki düzen vermesi gerekiyor. Bir cıvata sıkıp veya evlere bir tamire giden esnaf bin liradan aşağı iş görmüyor. Cenazesi olan emekli ve ailelerine özellikle taziye yemekleri masa sandalye temini konusunda yardımcı olunmalı gereken maddi ve manevi destek verilmelidir" diye konuştu. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.