ALTIN
 2.449,87
DOLAR
 32,8463
STERLİN
41,6020
EURO
 35,1808

Sadıkoğlu: Deprem Bölgesine Mücbir Sebep Hali Devam Etmeli

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Van depreminde mücbir sebep halinin 5 yıl süreyle uzatıldığını, Malatya ve deprem bölgesinde de mücbir sebep halinin şehir ayağa kalkana kadar devam etmesi gerektiğini söyledi. 

25 Haziran 2024 05:09
Sadıkoğlu: Deprem Bölgesine Mücbir Sebep Hali Devam Etmeli

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya Gazeteciler Cemiyetine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. MGC Başkanı Vahap Güner ve Yönetim Kuruluna  hayırlı olsun diyerek başarılar dileyen Sadıkoğlu "Malatya Basının önemli kurumlarından biri olan Gazeteciler Cemiyetine hayırlı olsun diyerek başarılar diliyoruz. Basın kuruluşları Malatya için değerli ve önemlidir. Malatya'nın yeniden ayağa kalkması içinde hepimize görev düşüyor" dedi.  Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner'de Başkan Sadıkoğlu'na teşekkür ederek Malatya'nın sorunlarına gösterdiği yaklaşımdan dolayı tebrik etti.

6 Şubat sonrası Malatya'da yaşanan afetin açtığı yaraların hala sarılamadığını kaydeden Sadıkoğlu,  31 Ağustos’ta sonra erecek mücbir sebep halinin  şehir ayağa kalkana kadar devam etmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:  kara düşündürüyor.

BÜYÜK SIKINTI YAŞANACAK

“20 metrekare alanda var olma mücadelesi veren insanlar var. Konteynerlerde yaşam mücadelesi veren insanların kira desteğinin kesilmesi, işyeri ve konutların yapılamayarak sürenin uzatılması, bu süreçte mücbir sebebin bitirilecek olması. Biz vergiler tahsil edilmesin demiyoruz. Ama ne zaman olmalı şehir ayağa kalktığı zaman. Kira desteğini bu insanların konutlarını teslim ettiğimiz zaman keselim. Muhakkak kesmeliyiz. Biz Malatya olarak vergide de destekte de ülkemize katkıda bulunduk. Ama şehrimizin ayağa kalkmadığı konteyner içerisinde hala yaşam mücadelesi veren hem esnaf hem halk kira desteğinin ve mücbir sebebin bitirilmesi sonrası büyük sıkıntı yaşayacak” dedi.

VAN’DA 5 YIL UZATILDI,MALATYA'DA DA UZATIN

Mücbir sebebin bitmesi halinde, şehirde var olma mücadelesi verenlerin tamamının şehri terk etme gayreti içerinde olacağını söyleyen Sadıkoğlu, Van’da 5 yıl uzatılan mücbir sebebin Malatya’da uzatılması gerektiğini belirti. Sadıkoğlu, “Biz deprem bölgelerine özel vergilendirmelerin olmasını, bu bölgelere özel katılar sağlanarak buraların gelişmesi için destekler isterken mevcut desteklerin kesilmesine karşı olduğumuzu belirtmek isterim. Bütün siyasilere sesleniyorum. Bu şehir hepimizin. Sadece bizim görevimiz değil mücbir sebebi uzatmak. Biz sonuna kadar üyelerimizin yanındayız. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Ama yalnız kaldık. Mücbir sebebin uzatılmasını buradan seçimle oy alarak, mecliste maaş alan memleketini kutsal bir şekilde korumak için yemin edenleri mücbir sebebinin kaldırılmasının karşısında olmasını istiyoruz. Bu şehrin güçlü kılınması için işyerlerinin teslim edilmesi sonrası mücbir sebebin kaldırılması gerekiyor. Van’daki depremde 5 yıl mücbir sebep uzatılırken 5 yıldan sonra taksitlendirmelerle 30 aya kadar vadeler uzatılırken bizim Malatya’da depremin 1.5 yılda etkileri kaldırılmadan, hiçbir yer teslim edilmeden hala insanlar var olma mücadelelerini küçük konteynerlerde verirken mücbir sebebin kalkması için ne oluştu? Bunun bize anlatılması gerekiyor. Biz mücbir sebebin uzatılmasını istiyoruz. Hem sayın Cumhurbaşkanımıza hem de maliye bakanımıza şehrin halinin anlatılması lazım. Şu anki siyasilerin bunu iyi anlatması lazım. 3 binadan 1’i hasarlı. Siyasetçilerin burada desteği var” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.