ALTIN
 2.449,87
DOLAR
 32,8463
STERLİN
41,6020
EURO
 35,1808

Arguvan 16. Türkü Festivaline Hazırlanıyor

Bu yıl 16’ncısı gerçekleştirilecek olan Uluslararası Arguvan Türkü Festivali hazırlıkları sürüyor. Türkü Festivalini Türk Halk Müziği Sanatçısı Muharrem Temiz koordine ediyor. Arguvan Belediye Başkanı Ersoy Eren Festivalin Panel konusunu Madencilik olarak belirlediklerini söyledi. 

29 Haziran 2024 06:05
Arguvan 16. Türkü Festivaline Hazırlanıyor

Uluslararası Arguvan Türkü Festivali Koordinatörü Muharrem Temiz Festivale gelecek sanatçılar ile görüşürken, Edip Akbayram'ın festivale katılması için yoğun çaba sarf ediyor. başladı. 27-28 Temmuz tarihlerinde Arguvan’da düzenlenecek olan festivalin son gününün ise bir konser ile Malatya'da yapılması içinde hazırlık yapılıyor. 

Arguvan Belediye Başkanı Ersoy Eren, Festival hazırlıkları için bilgi vererek “Uluslararası Arguvan Türkü Festivali’nin bu yıl 16’ncısını düzenleyeceğiz. Festivalin tarihini 27-28 Temmuz olarak planlıyoruz.  Arguvanlı sanatçı dostumuz Muharrem Temiz gerekli görüşmeleri yapıyor. Zengin bir sanatçı topluluğu Arguvan'da olacak. İlk Türkü Festivalini yaptığımızda bende görev almıştım, şimdi Arguvan Belediye Başkanı olarak festivalin organizasyonunda yer alacağım. Festivali İstanbulAnkara ve diğer illerde bulunan Arguvanlı dernek ve vakıflarımızla organize bir şekilde organize ediyoruz" dedi. 

EDİP AKBAYRAM BEKLENİYOR

Türkü Festivaline katılacaklarını açıklayan Sabahat Akkiraz ve Tolga Sağ'dan sonra Edip Akbayram'ın da Festivale gelmesi için yoğun çaba sarf ediliyor. Arguvan Belediye Başkanı Ersoy Eren "Festivale katılacak sanatçıların, Sinan Güngör,  Malatya’dan Eymen Fırat, Yılmaz Çelik, Müslüm ve Mustafa Eke, Çiğdem Elmas sahne alacak. Grup Arguvan, Turan Yalçınkaya ve Alican Yaylagül gibi yerel sanatçılarda festivalde sahne alacak. ıBunun yanında yabancı sanatçılar Nevid Müsmin birinci gün çıkacak, ikincisi günde Cafe Aman-Stelyo Berber Yunan ekibi var. Uluslararası olduğu için böyle bir harmanlama olacak. Bazı yabancı sanatçıları da bekliyoruz" dedi. 

PANELİN KONUSU MADENCİLİK OLACAK

Arguvan Türkü Festivalinin panel konusu ise Madencilik ve İklim olarak belirlendi. Madencilik ve iklim konusunda  Prof. Dr. Cemalettin Küçük ve Arguvanlı Prof. Dr. Hasan Tatlı konuşmacı olarak katılacak. İkinci gün Nebil Özgentürk’ün Nazım Hikmet Belgeseli olacak. Bunun yanında Arguvan'ın bir değeri olan Ali Ekber Gülbaş’ın anıt mezarının açılışı da yapılacak. dedi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.