ALTIN
 2.449,87
DOLAR
 32,8463
STERLİN
41,6020
EURO
 35,1808

Malatya'nın Sarı Altını Güldürüyor

Malatya'nın dünyaca ünlü kayısıları tarlaları süslemeye başladı. Gazeteci Alişan Hayırlı hasat yapılan kayısı bahçelerinden en güzel resimleri paylaştı. 

05 Temmuz 2024 04:59
Malatya'nın Sarı Altını Güldürüyor

Yüksek rekolte beklentisi nedeniyle kayısı fiyatları düşse de rekolte yüz güldürüyor. Yaklaşık 40 bin işçi kayısı bahçelerinde çalışarak kayısıyı toplayıp islime vererek güneşte kurutuyor. Kükürtlenen kayısılar güneşe serilirken sarı altın görüntüsü de veriyor. Gazeteci Alişan Hayırlı günlerdir kayısı bahçelerinde en güzel hasat resimlerini çekmeye devam ediyor. 

Kayısıda tahmin edilen rekolte 107 bin ton olarak açıklansa da kayısı rekoltesinin 150 bin ton civarında gerçekleşmesi bekleniyor. Aşırı sıcanlar nedeniyle aniden olgunlaşan kayısılar normalinden 20 gün önce toplanmaya başladı. Malatya'da şu anda tüm ilçelerde hasat yapılıyor. 

Alişan Hayırlı'nın objektifinden son kayısı hasat resimleri:

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.