ALTIN
 2.449,87
DOLAR
 32,8463
STERLİN
41,6020
EURO
 35,1808

Kurum: Söğütlü Cami Eski Belediye Binası Yerine Yapılacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bir gurup Kuyumcu tarafından yerinden edilen Malatya Söğütlü Caminin yerini belirleyerek son noktayı koydu. Söğütlü Cami, yıkılan eski Belediye Binasının yerine yapılacak ve altında işyerleri olmayacak. 

05 Temmuz 2024 06:35
Kurum: Söğütlü Cami Eski Belediye Binası Yerine Yapılacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Başkanlığında Büyükşehir Belediyesi Meclis salonunda yapılan Sivil Toplum Kuruluşları ile iştişare toplantısında Söğütlü Caminin yeri yine tartışma konusu oldu. Bunun üzerine Meclis salonunda yapılan bir değerlendirme sonucunda Bakan Murat Kurum, "Yeni Söğütlü Caminin eski Belediye binasının bulunduğu alanda yapılacaktır. Bu işi bitmiştir" dedi. 

KUYUMCULAR ALKIŞLADI

Bakan Kurum'un Söğütlü Cami ile ilgili kararını toplantıda bulunan bir gurup ayağa kalkarak alkışladı. Söğütlü Camiyi yerinden eden ve Kuyumcular Çarşısı adı verilen 6 bloklu yapıya da tepki gösteren Sivil Toplum  Kuruluşları Bakana dert yandılar.

Yeni Söğütlü Camii, yıkılan eski belediye binası alanına yapılacak. Cami konusunda eskiden hazırlanan ve bir süre kamuoyuna açıklanmayan projeye göre, Söğütlü Camii Küllüye şeklinde inşa edilecek ve altında işyerleri olmayacak. 

Bakanın yeni Söğütlü Cami yeri sosyal medya da tartışma konusu oldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.