ALTIN
 2.449,87
DOLAR
 32,8463
STERLİN
41,6020
EURO
 35,1808

Dr. Şahin: Malatya'da Kayısı Kooperatifleri Kurulmalı

Akçadağ CHP Belediye Başkan adayı Dr.Vahap Şahin, seçimi az bir farkla kaybetmesine rağmen Akçadağ ilçesinden ayrılmayarak ziyaretlerini sürdürüyor. Akçadağ'da kayısı hasadı yapan Dr. Vahap Şahin "Kayısı tarım Satış Kooperatiflerinin kurularak kayısı alımı yapması gerekiyor" dedi. 

05 Temmuz 2024 05:05
Dr. Şahin: Malatya'da Kayısı Kooperatifleri Kurulmalı

Akçadağ'ın Develi mahallesindeki bahçesinde kayısı ağaçlarının bakımını yaparak kayısıları islime veren Dr. Vahap Şahin, yürksek rekolte bahanesiyle kayısı fiyatlarının sürekli düşürüldüğünü belirterek "Kayısı üreticilerinin örgütleri yok, Kooperatifleri yok, kayısı üreticisini temsil eden yok. Akçadağ ilçesi Malatya ilinin % de 30 kaysı üretimini karşılamaktadır. Ançak bu yıl kayısı rekoltesi düşüktür ’mazot ve gübre fiyatları çok yüksektir. Çiftçi emeğinin karşılığını alamamaktadır. Kaysı tüccarları kayısı üreticilerinin yaş kaysı ürünlerinin kilosunu 20-25 liradan almaya çalışıyorlar. Bu fiyata kayısı olur mu? Mecbur kalan üretici kayısısı satıyor, fırsatçılarda bunu alıyor. Halbu ki Kayısı üreticilerinin Kooperatifi olsa, sahibi olsa bunlar bu fiyatları verebilirler mi? Tüm dünya da üreticilerinin Kooperatifleri vardır, alımı ve satımı kooperatifler yapar. Üretici ancak Kooperatifler sayesinde bu fırsatçılardan kurtulur" diye konuştu.

KAYISI ÜRETİCİMİZİN YANINDAYIZ

Dr. Vahap Şahin Kayısı üreticilerinin yanınd olduklarını belirterek "Cumhuriyet Halk Partisi Malatya milletvekilimiz Sayın Veli Ağbaba,İl Bşkanımız Barış Yıldız ve CHP İLçe Başkanımız Ali Aslan ile birlikte her zaman kayısı üreticilerimizin yanında yer aldık ve yer almaya devam edeceğiz, çiftçilerimizin sorunlarıyla ilgilenmekteyiz. CHP iktidarinda tüm çiftçilerimizin mağduriyetleri giderilecektir" diye belirtti.

Yerel seçimlerde Akçadağ'da oyunu kullanan ve az bir farla kaybeden Dr.Vahap Şahin İlçesini terk etmeyerek çalışmalarını sürdürüyor:

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.