ALTIN
 2.449,87
DOLAR
 32,8463
STERLİN
41,6020
EURO
 35,1808

Geleceğin Diş Hekimleri Mezuniyet Heyecanını Yaşadı

İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı mezunları için Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde mezuniyet töreni düzenlendi. 

08 Temmuz 2024 06:40
Geleceğin Diş Hekimleri Mezuniyet Heyecanını Yaşadı

Törene; İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nusret Akpolat, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neslihan Şimşek, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Gündoğdu, Malatya Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dt. Miraçhan İnanmaz, akademik ve idari personelin yanı sıra öğrenciler ve aileleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan mezuniyet töreni 11. dönem mezunlarını temsil eden Diş Hekimliği Fakültesi dönem birincisi Dt. Simge Çabuk’un konuşmasıyla devam etti.
Konuşmasına heyecanını ve mutluluğunu dile getirerek başlayan Dt. Simge Çabuk, süreç boyunca desteklerini esirgemeyen hocalarına ve ailesine teşekkürlerini sundu. Çabuk, eğitim süreci boyunca karşılaştıkları her zorluk ve engelin kendilerini güçlü ve kararlı bireyler haline getirdiğine vurgu yaptı.
Mezun olan genç meslektaşlarını tebrik eden Dt. Miraçhan İnanmaz, Diş Hekimleri Odası olarak meslektaşlarına her zaman destek verdiklerini belirtti.
Dt. Miraçhan İnanmaz'dan sonra konuşan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neslihan Şimşek de öğrencilerinin pandemi ve depreme rağmen sadece mezun olmayıp hekim olmayı başardığını söyledi.
Öğrencilerden öğrenmenin keyfini yaşamalarını isteyen Dekan Neslihan Şimşek “Uzmanlık eğitimi almak için gereken çabayı gösteriniz. Bizler de aynı şekilde çabalamaya ve emek vermeye devam ediyoruz. Sizden sonra gelen sınıflardaki arkadaşlarınızın eğitimi çok daha iyi koşullarda devam edecektir. Diş Hekimliği Fakültemiz için yapılan yeni hastane binamız ve eğitim bloğumuzun yapımı tamamlandı. Böyle bir zamanda bu kadar kapsamlı bir binayı yapıp, tamamlamak için desteklerini sunan sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Kızılay’a şükranlarımızı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ise İnönü Üniversitesi olarak 112 genç diş hekimini mezun etmekten mutlu olduklarını ifade etti.
Mezun öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulunan Rektör Kızılay, onları yetiştiren ailelere ve hocalara teşekkürlerini iletti. Rektör Kızılay, konuşmasının devamında yeni açılacak olan Diş Hekimliği Fakülte binasını Temmuz ayının sonuna yetiştirmeyi planladıklarını belirtti. Yakın zamanda tercih yapacak üniversite adaylarını da İnönü Üniversitesine beklediklerini söyleyen Rektör Kızılay, 2 bloktan oluşan yeni bina ile öğrencilere modern ve konforlu bir eğitim ortamı sunacaklarını dile getirdi.
Konuşmaların ardından Dt. Simge Çabuk, tüm mezun öğrenciler adına kütüğe plaket çakma seremonisi gerçekleştirildi.
Mezuniyet töreni, Diş Hekimliği Fakültesi’nden başarı sıralamasında birinci olan Dt. Simge Çabuk, ikinci olan Dt. Gökçe Ateş, üçüncü olan Dt. Ceren Algedik’e diplomalarının ve hediyelerinin verilmesiyle devam etti.
Mezun olan öğrencilerin Hekimlik Andı’nı okumasının ardından tören toplu fotoğraf çekimi ve kep atmalarıyla sona erdi.
Haber: Sümeyya Şahin- Ali Uygar Koca

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.