ALTIN
 2.449,87
DOLAR
 32,8463
STERLİN
41,6020
EURO
 35,1808

TEK ADIMDA ÇÖZÜM MERKEZİ TANITILDI

Tek Adımda Çözüm Merkezi (TAÇ) ile yeni nesil belediyecilik anlayışını hayata geçiren Malatya Büyükşehir Belediyesi, TAÇ’ın Lansmanını Malatya Park AVM önünde TAÇ irtibat noktasında gerçekleştirdi. 

10 Temmuz 2024 06:42
TEK ADIMDA ÇÖZÜM MERKEZİ TANITILDI

TAÇ Lansman programına Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in yanı sıra, İlçe Belediye Başkanları, Meclis Üyeleri, vatandaşlar ile belediye personelleri katıldı. 
Başkan Er: Vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için TAÇ’ı hayata geçiriyoruz
Vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Belediye Başkanı Sami Er, “Maalesef Malatya’mızın sıkıntıları büyük, bu sıkıntılardan biran önce kurtulmamız gerektiğini her zaman her platformda ifade ediyoruz. Önceliğimiz insanımızın kalıcı konutuna, esnafımızın kalıcı işyerlerine ulaşması içinde gayret ediyoruz. Bir taraftan depremin fiziki enkazlarından kurtulmaya çalışırken bir taraftan da insanımızın hayatını nasıl kolaylaştırırız bunun gayretinde olduk. Hayatımızın biran önce kolaylaşması düşüncesiyle Tek Adımda Çözüm Merkezi (TAÇ) projemizi hayata geçirmeye karar verdik” dedi. 
Er: 36 Farklı noktada TAÇ İrtibat bürolarımız vatandaşların hizmetinde olacak
Tek Adımda Çözüm Merkezi hakkında bilgiler aktaran Başkan Er konuşmasının devamında, “TAÇ projesi, vatandaşlarımız şikayetlerini, taleplerini yapmak istediklerini belediyeye iletmekte zorluklarla karşılaşıyordu. Vatandaşın belediyeye ulaşımını kolaylaştırmak için şehrin farklı birçok noktasına vatandaşlarımızın rahatlıkla erişebileceği sorunlarını dile getireceği TAÇ ofisleri kuruyoruz. Vatandaşlarımız isterlerse online olarak, telefonla, WhatsApp ortamında da taleplerini iletebilecekler. 
Tek Adımda Çözüm Merkezi ile alakalı olarak ön hazırlıklarımızı önceden yaptık. Vatandaşlarımız herhangi bir sorunu olduğunda il genelinde belirlediğimiz 36 irtibat noktasına giderek bu sorununu iletebilecek. İlçelerimizdeki MASKİ bürolarımız aynı zamanda TAÇ bürosu olarak hizmet verecek. Şehir merkezinde farklı birçok alanda, Konteyner Kentlerde ofislerimiz ve personellerimiz bulunmakta. Personellerimiz vatandaşlarımızın taleplerini alarak talepleri ilgili birime yönlendirecekler. Ayrıca gelen sorunların giderilmesi için araç filomuz ekip ve ekipmanları ile birlikte hazırlandı. Bu filomuz vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda harekete geçerek sorunu kaynağında çözmüş olacak. 
Tek Adımda Çözüm Merkezinde ileriki aşamada süreç analizlerini de yapacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak birçok alanda Tek Adımda Çözüm Merkezlerimiz hizmette. İnşallah bu projemizle vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmış olacağız. Malatya’mıza hayırlı olsun” dedi.  
 
Er: Vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için birçok projemiz olacak
Başkan Er, “Tabii TAÇ projemizin dışında vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak adına birçok projemiz olacak. Bundan sonra Kariyer Merkezi ile alakalı bir lansmanımız olacak. Bu projemizin de yazılımı tamamlanmak üzere ve çalışmalarımız devam ediyor.  Gerek seçim döneminde gerekse de saha gezilerimizde vatandaşlarımızdan sıklıkla duyduğumuz iş talepleri var. Bizlere gelen iş taleplerine sessiz kalmamak amacıyla Kariyer Merkezini kuruyoruz. Bununla ilgili olarak hem İŞKUR hem Organize Sanayimiz hem de diğer iş yerlerimizle irtibat halindeyiz. İnşallah birkaç haftaya kadar da bu projemizi hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.  
Er: Bütün hemşehrilerimizi Kayısı Festivalimize davet ediyorum
Bizler bir taraftan fiziki enkazdan kurtulmaya çalışırken bir taraftan da hayatın normalleşmesi adına Kültür Bakanlığımız ile birlikte çalışma yaptık. Allah’ın izniyle 19-20-21 Temmuz tarihler arasında 26. Malatya Kültür, Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali’ni düzenleyeceğiz. Festivalden önce de 12 Temmuz’da Kayışı Yarışması var. Akabinde kayısı ile alakalı Sanat Sokağımızda bir çalıştay yapacağız. İnşallah festivalimiz Malatya’mıza hayırlı olur. Bütün vatandaşlarımızı bütün hemşerilerimizi Kayısı Festivalimize davet ediyoruz.  İnşallah hep birlikte bu coşkuyu yaşarız.  

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.