ALTIN
 2.449,87
DOLAR
 32,8463
STERLİN
41,6020
EURO
 35,1808

İletişim Başkanlığı 'Sahte Basın' Kartları İçin Gazetecileri Uyardı

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, tüm gazetecileri uyararak Basın Kartı ve Basın Trafik kartlarını verme yetkisinin kendilerinde olduğunu belirterek, Sahte Basın kartları konusunda gazetecilere uyarıda bulundu. 

11 Temmuz 2024 04:54
İletişim Başkanlığı 'Sahte Basın' Kartları İçin Gazetecileri Uyardı

T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Ankara Bölge Müdürlüğü’nün “Basın ve Basın Trafik Kartına Benzer Kart Düzenlenmesi” konulu 01.07.2024 tarihli yazısı ile;

“Basın-yayın kuruluşu mensuplarına basın kartı düzenlemek” görevinin münhasıran İletişim Başkanlığına verildiği, basın kartı ve basın trafik kartı örneklerinin ekte gönderildiği şekilde olduğu, bunlara benzer sahte kartların düzenlenmesinin 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 204’üncü maddesinde düzenlenen 'Resmi belgede sahtecilik' suçunu oluşturduğu belirtilmiş ve tespit edilen usulsüzlüklerin bildirilmesi istenilmiştir.

Konu hakkında kolluk birimlerimiz de bilgilendirilmiş olup, basın mensuplarımızın İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen basın kartı ve basın trafik kartı haricinde herhangi bir belge kullanmamaları gerekmektedir.  Basın mensuplarımıza önemle duyurulur." denildi.

Basın Kartı ve araçlarda kullanılan Basın Trafik Kartlarının örneklerini de paylaşan İletişim Başkanlığı İl Emniyet Müdürlükleri ve Trafik Şube Müdürlüklerini de örnekleri gönderilen basın kartları haricindeki  sahte kartlara karşı da yazılı uyarıda bulunduğu öğrenildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.