ALTIN
 2.449,87
DOLAR
 32,8463
STERLİN
41,6020
EURO
 35,1808

Vali Yazıcı; Malatya'da Yıktık ama Yapamadık

Malatya Valisi Ersin Yazıcı "Malatya'da 11 aydır görevdeyim, geldiğimde hızlı bir şekilde binaları yıkmaya başladık ama doğrusunu söylemek gerekirse de binaları yapamadık" dedi. 

12 Temmuz 2024 06:16
Vali Yazıcı; Malatya'da Yıktık ama Yapamadık

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Cumhurbaşkanlığı kararnamsi ile Mülkiye Başmüfettişliğine atanan Vali Ersin Yazıcı onuruna bir veda yemeği verdi. Nikah sarayınd averilen yemeğe çok sayıda davetli katıldı. Yemekte konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er "Zor günümüzde zor bir görevi üstelenerek Malatyamıza hizmet etmiş olsan Sayın Valimiz Ersin Yazıcı yeni görevi için şehrimizden ayrılıyor. Bugüne kadar şehrimize yapmış olduğu tüm hizmetler için Malatyalı tüm hemşehrilerim adına kendisine teşekkür ediyorum. Artık oda bir Malatyalı olarak gönlümüzdeki yerini alacak ve ner zaman Malatya'ya bekliyoruz" diye konuştu. 

"BİNALARI YIKTIK AMA YAPAMADIK"

10 Yıl önce Rize Valisi olarak atandığından bu yan Valilik yaptığını kaydeden Ersin Yazıcı "Nasıl ki gelirken atanırken iyiyse gitmek de iyidir bence. Bana geçmiş olsun telefonları açanlara söylediğim gibi kırılmak yok, küsmek yok bunlar olmayacak. Ancak tabi ki kızak bir göreve gidiyorsunuz inanın yine de bu makamlar gelip geçici olduğuna ve kadere inanıyorum. Nasıl atandığımızda bir hayır varsa, gittiğimizde de bir hayır vardır" dedi.

"Malatya'ya atandığımda 17 Ağustos'un yıldönümüydü" diyen Vali Ersin Yazıcı şöyle devam etti:

"11 Ay önce Malatya'ya geldiğimde yıkılmış bir Malatya vardı, hemen yıkımlara hız verdik, toz, yıkım ve barınma en önemli sorunlardı. Deprem yaşamış bir olarak Antalya'dan buraya geldiğimde dua ediyordum, iyi ki Malatya'ya gelmişim diye. Binaları yıkmayı başardık ama binaları yapamadık. Çeşitli faktörler devreye girdi. Malatya'nın toparlanması zaman alacak ama yine de bu şehir varlığıyla daha da iyi olacak diye inanıyorum. Malatya'da çok çalışarak sabahlara kadar uyumayarak 11 ay geçirdik. Sizler haklarınızı helal ediniz bende ediyorum. 15 Temmuz etkinliklerinde Malatya'dayım, 16 Temmuz sabahı da Malatya'ya veda ediyarum."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.