ALTIN
 2.449,87
DOLAR
 32,8463
STERLİN
41,6020
EURO
 35,1808

Doğanşehir'de Kayısı Reçeli için kazanlar kaynıyor

Malatya'da sarı altın olarak adlandırılan ve coğrafi işareti alınan kayısının hasadıyla birlikte kayısı reçellerinin yapımına da başlandı. 

16 Temmuz 2024 06:12
Doğanşehir'de Kayısı Reçeli için kazanlar kaynıyor

Malatya ekonomisine büyük ölçüde katkı sunan ve sarı altın olarak bilinen kayısılar farklı alanlarda kullanılıyor. Genellikle sofralık olan Hacıhalil kayısıların yanında kabaaşı kayısılar da reçel yapımında kullanılıyor. Doğanşehir ilçesinde kayısı hasadıyla birlikte toplanan kabaaşı kayısılar Doğanşehir'li kadınlar tarafından kazanlarda kaynatılarak kışlık yiyecek olarak reçele dönüştürülüyor.

Depremzede Doğanşehir'li Elif Demirci konteynırda kışlık hazırlığını yaptığını ve bunun yanında kayısı reçeli yaptığını belirtti, “Kayısı sezonu olduğu için kayısı reçeli yapıyoruz. Bahçede kayısı topluyoruz, getirip leğene boşaltıyoruz ve yıkıyoruz. Daha sonra ufak ufak doğruyoruz, şekerini katarak reçel İçinden çıkan çekirdeği kırarak onuda içine katıyoruz ve kışın yiyoruz." dedi.

Önder Akbıyık/ Doğanşehir Aktüel

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.