ALTIN
 2.449,87
DOLAR
 32,8463
STERLİN
41,6020
EURO
 35,1808

Türkiye Birincisi Arda Gururumuz Oldu

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (2024-YKS) Türkiye birincisi olan Arda Taşdemir Malatya'nın gururu oldu. Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit ve Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır depremzede öğrenciyi evinde ziyaret etti. 

17 Temmuz 2024 04:52
Türkiye Birincisi Arda Gururumuz Oldu

Malatya'da Fetih Gemuhluoğlu Fen Lisesi'nde öğrenim gören Arda Taşdemir, 6 Şubat 2023'de yaşanan asrın felaketinde evleri hasar görünce kalan yarı dönemi bitirmek için Elazığ'a giderek Cemil Meriç Fen Lisesi'ne devam etti. Geçen yıl YKS sınavına giren Arda, depremin de verdiği stres nedeniyle ilk 5 bine girdi. İstediği sonucu alamayan Arda, tercih yapmayarak yeniden Malatya'ya döndü ve özel bir kurs merkezine başlayarak yeniden sınavlara hazırlandı. Bu süre zarfında hocalarının ve ailelerinin de desteği ile iyi bir hazırlık süreci geçiren 18 yaşındaki Arda Taşdemir, bu sefer girdiği YKS sınavında Türkiye birincisi oldu. Sonuçların açıklanması ile Taşdemir ailesi sevince boğulurken kurs merkezi öğretmenleri de Arda'yı bu mutlu gününde yalnız bırakmadı. Yaşadığı mutluluğu anlatan Arda Taşdemir, "zorlu bir süreçti, atlattım. Bu sonuç benim içinde süpriz oldu.hedefim ilk bine girmekti. Hayatımda benim hep çalışma alışkanlığım vardı, bu alışkanlığımı da sürdürdüm ve başardım” dedi.

ÖĞRENCİYE ZİYARETLER

Milli Eğitim Mdürü Behçet Bakır ve Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit Arda Taşdemir'i evinde ziyaret ederek başarısı nedeniyle kutladılar. Milli Eğitim Müdürü Bakır "#YKS2024 Sayısal alanda Türkiye .si olarak bizi gururlandıran Arda TAŞDEMİR evladımızı #Malatya’da evinde ziyaret ederek tebrik ettik. Çalışma arkadaşımız olan Öğretmen baba ve annesini ,emek veren tüm öğretmenlerimizi ve okul yöneticilerimizi tebrik ediyorum" diye konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr. İlhan Geçit'de ziyaretinde "YKS sınavında, AYT Sayısal alanında Türkiye birincisi olan Arda Taşdemir'i ziyaret ettik. Genç kardeşimizle başarıları ve geleceğe dair planları hakkında keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Bu önemli başarısından dolayı kendisini ve ailesini tebrik eder, başarılarının devamını dilerim" dedi. 

@Yusuf__Tekin

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.