ALTIN
 2.449,87
DOLAR
 32,8463
STERLİN
41,6020
EURO
 35,1808

Malatya İş Bankası Binası da Yıklıyor

6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan Malatya'da Şehir merkezindeki İş Bankası Şubesi binası da yıkılmaya başlandı. 1990'lı yıllarda tarihi bina yıkılarak 6 katlı bina yapılmıştı. 

23 Temmuz 2024 06:41
Malatya İş Bankası Binası da Yıklıyor

Sabah saatlerinde İş Bankası'nın bulunduğu alan trafiğe kapatıldı ve iş makineleri yerini aldı. Şehrin en eski yapılarından biri olan bu binanın yıkılmasına karar verildi. Yıkım çalışmaları kapsamında, güvenlik önlemleri alındı ve bölgeye giriş-çıkışlar kontrollü bir şekilde sağlanıyor.

MİMARLAR ODASI BAŞKANI FADANEL'İN ÜZÜNTÜSÜ

TMMOB Mimarlar Odası Malatya Şube Başkanı Yunus Emre Fidanel yaptığı açıklamada binanın yıkılmasına üzüntüsünü belirterek "Malatya merkezde bulunan İş Bankası Binası'nın son hali kültürel bir yapı olmasa da her Malatyalı için bir referans noktasıydı. Ağır hasarlı olmamasına rağmen rezerv alanda kalan bu bina Ankara merkezli hazırlanan projede yok hükmünde görüldüğü için bugün yıkıldı. Canımı yakan yıkımlardan biri oldu maalesef. Malatya'mızın eski halini anımsatacak bazı referans yapılar veya sokaklar korunarak proje hazırlanmalıydı. Şemsiye Sokak yeniden aynı yerinde yaşatılmalıydı mesela. Kent belleğinden geriye kalan tek yapı tescilli olmasından kaynaklı sadece Yeni Cami olacak" dedi. 

Geri dönüşü olmayan ve pişmanlıklarla dolu bir yoldayız...

İş Bankasının tarihi özellikleri bulunan binanın yapımı 1952 yılında tamamlanmıştı.  2 Katlı binanın mimarı Arif Hikmet Holtay’dır. Ancak 1990'lı Yıllarda Ahmet Münir Erkal'ın Belediye Başkanlığı döneminde İş Bankası binası yıktırılarak mevcut çok katlı bina yapılmıştı.

Rezerv alan içerisinde kalan İşBankası binası yıkılarak yeni plan doğrultusunda yapılacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.