ALTIN
 2.449,87
DOLAR
 32,8463
STERLİN
41,6020
EURO
 35,1808

Tüfenkci: TFF Yeni Malatyaspor'a Büyük Bir Haksızlık Yapmıştır

Yeni Malatyaspor Yönetim Kurulunun ligden çekilme kararı almasının ardından AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, TBMM'de gündem dışı söz alarak TFF Yönetimini suçladı. Tüfenkci "Soruyorum; yıkılmış bir şehirde, tesisi olmayan bir şehirde hangi futbolcu oynar? Tahtası kapalı olan bir takım nasıl lige başlar?“ dedi. 

27 Temmuz 2024 05:00
Tüfenkci: TFF Yeni Malatyaspor'a Büyük Bir Haksızlık Yapmıştır

Yeni Malatyaspor Yönetim Kurulunun ligden çekilme kararını ilk defa Gazete Malatya kamuoyuna duyurdu ve Milletvekili Bülent Tüfenkci'nin Mecliste konuşma yapacağını duyurmasının ardından TBMM'de kürsüye çıkan Tüfenkci, yeni seçilen TFF yönetimini haksız ve adeletsiz uygulamasına tepki gösterdi ve şunları söyledi:

“Malatyalı hemşehrilerimin ortak paydası olan Yeni Malatyaspor, TFF tarafından büyük bir haksızlığa ve hukuksuzluğa uğratılmıştır. Bir önceki Federasyon yönetimi tarafından Yeni Malatyaspor’umuzun bu sezon da lige katılmamasına karar verilmişti, sözü de tebliğ edilmişti. Ancak yeni yönetim depremde tesisi zarar gören, kalacak yeri olmayan, stadyumunun daha yeni yeni tadilatı yapılan, transfer yasağı olan, tahtası kapalı olan ve lisanlı sporcusu neredeyse kalmamış Yeni Malatyaspor’un ani bir kararla bu sezon ligde oynamasına karar vermiştir. Gerçekten bu büyük bir haksızlık ve adaletsizliktir. Şehre yapılan bir haksızlıktır, Malatyalılara yapılan bir haksızlıktır. Bu karar hiç bir vicdana sığmaz. Koskoca Federasyon’un şu veya bu nedeni bahane ederek, Yeni Malatyaspor’umuzu kurban etmesini kimsenin kabullenmesini beklemesin. Ben özellikle Yeni Malatyaspor’un 1 yıl daha ligde oynamamasınına imza veren kulüplerimize de buradan teşekkür ediyorum. Federasyon gelecek sezon ligde 21 takımla oynasa kıyamet mi kopar, ya da 4 takım küme düşse dünya mı durur? Depremle kıyameti yaşamış ve futbolla moral bulmaya çalışan bir şehri, Türkiye’ye dağılmış 2 milyon Malatyalıyı üzmek daha mı önemli? TFF’nin kulüplere sahip çıkması gerekirken kulübü ateşe atmasına, yok olmasına seyirci kalmasının bir anlamı var mı? Soruyorum; yıkılmış bir şehirde, tesisi olmayan bir şehirde hangi futbolcu oynar? Tahtası kapalı olan bir takım nasıl lige başlar?“ diye konuştu.

Milletvekili Tüfenkci'nin TFF'yi hedef alan açıklaması kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Cumhurbaşkanlığını da bilgilendiren Tüfenkci'nin TFF yönetimi hakkında adli makamlara suç duyurusunda bulunulmasını ve Yeni Malatyaspor'un haklarının korunması içinde girişimde bulunduğu öğrenildi.

Tüfenkci Malatya ile ilgili diğer sorunları da şöyle dile getirdi.

“78 bin 842 adet bağımsız bölümün de inşa faaliyeti devam etmektedir”

Tüfenkci konuşmasında, 6 Şubat depremlerinden en fazla etkilenen ilin Malatya olduğunu belirterek, “Malatya Malatya bulunmaz eşin… Gerçekten Malatya depremden önce bölgenin yıldız şehirlerinden birisiydi. 6 Şubat depremlerinde Malatya’da 103 bin 15 konut ve köy evi, 27 bin 400’de ticarethane olmak üzere toplamda 130 bin 415 bağımsız bölüm hasar görmüştür. Malatya’da 7 bin 962 konutun kurası çekilmiş olup, bunların büyük bir kısmı da hak sahiplerine teslim edilmiştir. 78 bin 842 adet bağımsız bölümün de inşa faaliyeti devam etmektedir. Altyapı çalışmaları kapsamında 642 kilometre içmesuyu hattı, 1 adet düzenli katı atık depo tesisi, 100 kilometre kanalizasyon ve yağmur suyu hattı, 19 adette depo inşası için 6.1 milyar TL hibe verilmiştir.” dedi.

“TMO’nun destekleme alımları yapması, lisanslı depoların devreye girmesi ve teşviklerin verilmesi önemlidir”

Tüfenkci, kayısı üreticisinin sorunlarına da değinerek, “Türkiye ve Malatya’mız için en önemli tarım ürünlerinden birisi kayısıdır. Malatya kuru kayısı üretimin yüzde 78’ini tek başına yapmaktadır. Kayısı üretiminin sürdürülebilir olması ve depremden zarar gören çiftçilerimizin yaralarının sarılması için TMO’nun destekleme alımları yapması önemlidir. Ayrıca lisanlı depolarımızı çiftçilerimizin kullanmaları için teşvikler önemlidir. kayısının değerinde alınıp satılması, lisanslı depoların devreye girmesi ve teşviklerin verilmesi Malatya çiftçimizi, yeterli olmamakla birlikte, bir nebze olsun rahatlatacaktır. Kayısı üreticimizin yanında olduğumuzu buradan da bir kez daha ifade etmek istiyorum” ifadele

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.