ALTIN
 2.994,53
DOLAR
 34,4676
STERLİN
44,9401
EURO
 37,2859

Yeni Malatyaspor'un Umudu; Recep Tayyip Erdoğan

Trendyol 1. Ligden hakları dondurularak çekilme talebi kabul edilmeyen Yeni Malatyaspor'un Pendikspor maçına çıkmama kararından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bizzat başvurma kararı aldığı öğrenildi. 

30 Temmuz 2024 21:09
Yeni Malatyaspor'un Umudu; Recep Tayyip Erdoğan

Malatya'da bulunan spor ve sivil toplum kuruluşları tarafından hazırlanan gerekçeli başvuru yazılarından da Cumhurbaşkanu-ı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yeni Malatyaspor'un yaşadığı mağduriyete el atması istendi. 

Cumhurbaşkanlığı makamına yapılan başvurularda şu görüşlere yer verildi:

Yeni Malatyasporun 1 yıl hak saklı kalmak şartıyla ligden çekilme talebinde oluşan mağduriyetin giderilmesi adına cumhurbaşkanlığı makamından yardım beklentimizi saygılarımla arz ederim..

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en fazla etkilenen şehirlerin başında Malatya gelmektedir. Malatya'nın futboldaki en üst düzey temsilcisi Yeni Malatyaspor da depremden doğrudan etkilenmiş olup, yeni TFF yönetiminin aldığı karar nedeniyle yok olma tehlikesi yaşamaktadır.

Şöyle ki Yeni Malatyaspor, 6 Şubat depremi sonrasında ligi yarıda bırakmış, geride bıraktığımız sezonda hakları saklı kalmak şartıyla ligden çekilmiştir..

TFF 1. Ligi'nde mücadele eden takımların sağladığı hiçbir gelire sahip olmayan Yeni Malatyaspor, depremden 4 gün sonra alınan ilk transfer yasağı dosyasıyla içinden çıkılmaz bir yola girmistir. Yeni Malatyaspor, 32 dosyadan transfer yasaklı olup tamamı deprem sonrasındaki dönemde gelen yasaklardır.

Malatya Stadyumu depremde hasar almıştır. Ayrıca stadyumun kamera, turnike ve bilgilendirme ekranları sökülerek Şanlıurfa Stadyumuna götürülmüştür. Malatya Stadyumu deprem ve passolig standartlarını taşımaması nedeniyle maç oynanamaz haldedir.

Depremden sonra Malatyalı depremzedelerin kullanımına sunulan ve uzun süre depremzedelerimizi ağırlayan kulüp tesisleri, şu anda sporcuların sağlıklı kullanımına müsait değildir. Yani sporcuların konaklayacagi tesislerde problemlidir...

Deprem sonrasında önlenemez transfer yasakları, stad ve tesislerin kullanılamayacak durumda olması, Malatya da deprem sonrası imar çalışmalarının devam etmesi ve haliyle konteynerda ticaret yapan esnaftan sponsorluk vs destek alınma ihtimalinin olmaması gibi nedenler gözetilerek TFF ye 1 sezon daha hak saklı kalmak şartıyla çekilme talebi, TFF seçimi öncesinde sunulmuştur...

Halef selef TFF başkanları (mevcut TFF yoneticilerinin başkanlıklarını yaptığı kulüpler) yönetimleri ve ligde mücadele eden takımların tamamına yakını, TFF seçimleri öncesinde talebimize destekte bulunmuşlardır. Şifaen çekilme talebi kabul edilen Yeni Malatyaspor, elinde bulunan 3 futbolcusunu da çeşitli takımlara kiraya vermiştir.

Ancak TFF seçimleri sonrası, yeni TFF baskanimiz Yeni Malatyasporun lige katılması kararı almış, ligin başlamasına 18 gün kala Yeni Malatyaspora lige katılma talimatı vermiş, fikstür çekimine dahil etmiştir...

Yazılı durumlardan dolayı lige katılma ihtimali olmayan ve alınan kararla yok olma sürecine girecek Yeni Malatyaspor, bu konuda taahhutlerden dönülmesi nedeniyle mağdur durumdadır...

TFF den talep edilen imtiyaz değil mağduriyetin göz önünde bulundurulmasıydı. Bu mağduriyetin ortadan kalkmasinda sayın Cumhurbaşkanımızın yardımlarına ihtiyaç duymaktayız..

Sayın cumhurbaskanımızın talimatı olmadan takımımızın sadece mağdur edileceğini ve yok olacagini iyi biliyoruz. Konu ile alakalı beklentilerimizi saygılarımızla arz ederiz...

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.