ALTIN
 2.994,53
DOLAR
 34,4676
STERLİN
44,9401
EURO
 37,2859

Baskil ilk Kayısı Festivalini 10 Bin kişi İzledi

Bu yıl ilki gerçekleştirilen Baskil Kayısı Festivali ve Fuarı Türk Halk Müziği sanatçısı Ender Balkır'ın Konseri ile sona erdi 

30 Temmuz 2024 21:00
Baskil ilk Kayısı Festivalini 10 Bin kişi İzledi

Elazığ Sonhaber'de yer alan habere göre ilk defa düzenlenen Festival Baskil'de büyük ilgi gördü. Elazığ Son Haberden Yakup Uğur'un haberi şöyle:

Konser öncesi düzenlenen programda konuşan 1. Baskil Kayısı Fuarı ve Festivali Genel Koordinatörü Güngör Bahçeci, Tarım ve Orman Bakanlığı Yerel Eylem Grubu Genel Koordinatörü  Merve Han - Elazığ Tarımsal Kalkınma Yönetim Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Kıvanç Beyarslan ve Seza Çimento Şirket Genel Müdürü Birol Kıraç, festivalin ilçe için önemine vurgu yaptılar.

 Festival Koordinatörü Güngör Bahçeci, Baskil’de dört gün boyunca yaklaşık 10 bin ziyaretçi ağırladıklarını söyleyerek, festival boyunca kendilerine destek olan Baskil sakinlerine teşekkür ederek, “Yaklaşık 4 günlük bir organizasyonu gerçekleştirdik. Yaklaşık 40’ın üzerinde bir katılımcı oldu. 10 binin üzerinde ziyaret katılı gerçekleşti. Tarımdan üretime birçok konuda panel, çalıştay ve benzeri etkinliklerle organizasyonu gerçekleştirmiş olduk. Sizlerin katkısı verdiği emek Baskilli halkın çekmiş olduğu sıkıntılarla biz bu organizasyonu yapmış olduk. Emeği geçen, destek olan, bizimle beraber sokakları temizleyen, bizimle beraber stant yapan, yerdeki çöpü kaldıran tüm Baskillilere teşekkür ediyorum” dedi.

1722259618 Bah Eci

Tarım ve Orman Bakanlığı Yerel Eylem Grubu Genel Koordinatörü  Merve Han, “İlçemizde başlatmış olduğumuz Avrupa Birliği projesi kapsamında ilk denk gelen şey festival oldu. Bizler sizlerle festival de denk gelmek nasip oldu. İnşaalh bundan sonra Avrupa Birliği ve Tarım ve Orman Bakanlığı çerçevesinde projelerimizi gerçekleştirmeyi düşünüyor daha güzel projelere imza atmayı deneyimlemeyi sizlerle birlikte başarmayı planlıyoruz” dedi.

 Elazığ Tarımsal Kalkınma Yönetim Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Beyazarslan, “ Bu süreçlerde Başkanımızın yanında olacağız inşallah. Bir daha ki seneye daha güçlü bir şekilde atak olarak Başkanımızın yanında olacağız daha iyi bir organizasyonla Allah’ın izniyle” dedi.

Baskil Belediye Başkanı Tuncer Turus da yaptığı konuşmada programın anasponsoru olan Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık ve Baskilliler Derneği’ne teşekkür ederek, kısıtlama tedbirleri döneminde kendilerine anasponsorların destek olduğunu söyledi.

Başkan Turus, “ Bizlere bu organizasyonda destek olan ana sponsorlarımız Baskilliler Derneği, Seza Çimento ve diğer tüm sponsorlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu kısıtlama tedbirlerinde belki Belediyenin bütçesinden bunları yaptığımızı düşünüyorsanız çoğu sponsorlar aracılığı ile oldu Allah onları var etsin. Buraya kadar geldiniz ayaklarınıza sağlık” dedi.

1722259619 Turus

Konuşmaların ardından festivalde emeği geçenlere ve anasponsor Seza Çimento’ya plaket takdim edildi.

Vlcsnap 2024 07 29 17H56M38S648

Konuşmalar ve plaket takdiminin ardından Sevilen Sanatçı Ender Balkır, söylediği türkülerle, Elazığlılara unutulmaz bir akşam yaşattı. Sanatçı Balkır konserinin sonunda yine festivalin sponsoru Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık ve çalışanlarına teşekkür etti.

Vlcsnap 2024 07 29 17H56M31S955

Vlcsnap 2024 07 29 17H32M32S570-11722259955 Bask L Kayisi Fest Val Ve Fuari Konu Malar.mp4 Snapshot 02.25.200

Editör: Yakup Uğur-Elazığ Sonhaber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.