ALTIN
 2.994,53
DOLAR
 34,4676
STERLİN
44,9401
EURO
 37,2859

Pir Sultan Derneğinde Aşure Etkinliği

Malatya'da faaliyet gösteren Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSKD) Malatya şubesi, Muharrem ayı vesilesiyle Aşure lokması etkinliği düzenledi. 

05 Ağustos 2024 22:30
Pir Sultan Derneğinde Aşure Etkinliği

Cemal Gürsel mahallesind ebulunan Dernek konteynerinde gerçekleştirilen aşure lokmasına; sivil toplum kuruluşlarının başkanları, dernek ve oda başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Malatya Şube Başkanı Latife Ulutaş, aşure ikramı öncesi yaptığı konuşmada, Muharrem ayının ardından aşure etkinliğini düzenlediklerini belirterek "6 Şubat depremlerinin enkazlarının arasından çıkarak konteynırlarda Aşure etkinliğimizi yapıyoruz. Kerbela'dan bu yana çok katliamlar yaşadık, bu acıları unutamayız. Alevilerin Kerbela'da uğradıkları zulmün aynısı Sivas, Maraş‘ta yaşandı. Bu katliamları lanetliyoruz" dedi.

Aydın Gültekin Dede'nin okuduğu duanın ardından katılımcılara aşure ikramınd abulunuldu.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.