ALTIN
 2.994,53
DOLAR
 34,4676
STERLİN
44,9401
EURO
 37,2859

Beylerderesi Göleti Foseptik Çukur Oldu

Beylerderesi üzerinde binlerce kavak ağacının kesilerek yapılan gölet, kanalizasyon atıklarının bırakılması nedeniyle koca bir foseptik çukura dönüştü. 

11 Ağustos 2024 23:37
Beylerderesi Göleti Foseptik Çukur Oldu

Malatya'da Beylerderesi üzerine DSİ tarafından yapılan Gölet, Gündüzbey ve Yeşilyurt ilçesinin kanalizasyon atıklarının bırakılması nedeniyle koca bir foseptik çukura dönüştü. Yeşilyurt ilçesinde bir Muhtarının "Şu anda bu baraj şehirler arası yolu kapattı, hiçbir işe de yaramıyor, kanalizasyon atıkları aktığı içinde foseptik çukur oldu. Biriken kanalizasyon artıklarından dolayı sivrisinek ve karasinek popülasyonunda aşırı artış oldu. Atıklar yıllardır göletin zemininde toplandı. Baraj tehlikeli hastalıklar saçmaya başladı" sözleri tartışılıyor.  

DSİ tarafından yapılan göletin alt kapağı olmadığı için su göletde toplanarak üsten fazlası akabiliyor. Kanalizasyon atıklarının aktığı gölet balçık yuıvasına dönerken, piknik yapmaya gidenlerde pis koku ve sivrisineklerden rahatsız olduklarını dile getirdi. 

PROF.DR MEHMET ÖNAL'IN TEPKİSİ

Sonsöz Gazetesinin haberine göre,Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Önal, Beylerderesi Barajı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Önal, barajın inşasında kullanılan Beylerderesi Formasyonu’nun gözenekli, geçirimli ve kuzeye eğilimli olduğunu belirterek, bu özelliklerin baraj inşası için uygun olmadığını vurguladı.

Prof. Dr. Önal, bu özelliklerin barajın su tutma kapasitesini ciddi şekilde etkileyebileceğini ifade ederek, barajın su tutmayacağını defalarca dile getirdiğini söyledi. Ancak bu uyarılara rağmen barajın inşasının gerçekleştirildiğini belirten Önal, "Bir bilene danışılmadan yapılan yapılar, topluma fayda yerine zarar veriyor" dedi.

Malatya bölgesinin litolojik ve yapısal özellikleri hakkında daha önce yaptığı yayınlarda da bu konuya dikkat çektiğini belirten Prof. Dr. Önal, bölgenin jeolojik özelliklerinin göz önüne alınmadan gerçekleştirilen projelerin risk taşıdığını ifade etti. Önal, uzman görüşlerinin öneminin altını çizerek, gelecekte benzer hataların tekrar edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.