ALTIN
 2.449,87
DOLAR
 32,8463
STERLİN
41,6020
EURO
 35,1808

9. Köy Bölgesel Telif Desteği başvuruya açıldı!

Programın üçüncü çağrısı kapsamında Karadeniz ve Marmara Bölgesi’nde ikamet eden gazetecilere, ürettikleri haberler karşılığında telif desteği sağlanacaktır. 

14 Ağustos 2024 01:28
9. Köy Bölgesel Telif Desteği başvuruya açıldı!

Son başvuru tarihi: 21 Ağustos 2024

Program kapsamında hazırlanan haberlere, haber başına brüt 800 Norveç kronu karşılığı Türk lirası telif ödemesi yapılacaktır.

Katılımcılar bir çağrı döneminde en fazla 5 haber karşılığında telif desteği alabilmektedir. Başvurusu kabul edilen gazetecilerin Gazeteciler Cemiyeti’nin eğitim platformu egitim.gc-tr.org adresinde yer alan 3 saatlik eğitim videolarını izleyerek sertifika programını tamamlamaları gerekmektedir.

Telifli haber hazırlayabilmek için eğitim videolarının izlenmesi zorunludur.

Başvuru sonucunuzla ilgili proje ekibi size dönüş yapacaktır.

Başvurunuzun onaylanması halinde izlemeniz gereken eğitim videoları ve telif programı ile ilgili detaylar sizinle paylaşılacaktır.

Başvuru sahiplerinde aranan kriterler şu şekildedir:

  • Fiil ehliyetine sahip,
  • 45 yaşından küçük,
  • Daha önce gazetecilik mesleğini icra etmiş (mesleki tecrübesi olmayan kişiler için iletişim fakültesi mezunu olma şartı vardır),
  • Karadeniz ve Marmara Bölgesi’ndeki illerde ikamet eden gerçek kişiler başvuru yapabilir,
  • Medya alanında faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşu veya sendika üyesi olmak tercih sebebi olacaktır.*

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.