ALTIN
 2.449,87
DOLAR
 32,8463
STERLİN
41,6020
EURO
 35,1808

Jandarma'dan Pütürge'da Esrar Operasyonu

Jandarma Komutanlığınca Pütürge'nin Tepehan mahallesinde yapılan operasyonda 11.5 kilo esrar ve hint keneviri ele geçirildi. 

25 Ağustos 2024 19:15
Jandarma'dan Pütürge'da Esrar Operasyonu

Malatya Valisi Seddar Yavuz yaptığı açıklamada "Jandarma Komutanlığımızca Pütürge Tepehan Mahallesinde yapılan operasyonda 11.505 gr Kubar Esrar , 12 adet sentetik ecza,100 kök kenevir bitkisi, 2 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirilmiş, iki zanlı gözaltına alınmıştır. Uyuşturucu ile mücadelemiz kararlılıkla devam etmektedir" dedi. 

Malatya Valiliğinden yapılan açıklamada ise şöyle denildi:

İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ve Pütürge İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Pütürge İlçesi Tepehan Mahallesi'nde uyuşturucu madde imalatı ve ticareti yapılacağı yönünde önemli bilgiler elde edilmiştir.
24 Ağustos 2024 tarihinde, Cumhuriyet Savcılığı’ndan alınan arama kararı doğrultusunda, güvenlik güçlerimiz tarafından V.D. (1990 doğumlu) ve O.D. (Güvenlik Korucusu, 1992 doğumlu) isimli şahısların ikametgâhında, eklentilerinde ve bahçelerinde arama gerçekleştirilmiştir. Yapılan aramalarda, 11.505 gram kubar esrar maddesi, 12 adet sentetik ecza hapı, 100 kök kenevir bitkisi, 2 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirilmiştir.
Pütürge Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda soruşturma başlatılmış olup, V.D. ve O.D. isimli şahıslar gözaltına alınmıştır. Yasal süreç titizlikle yürütülmektedir.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.