ALTIN
 2.449,87
DOLAR
 32,8463
STERLİN
41,6020
EURO
 35,1808

Mamurekliler Karatepe'yi Ziyaret Etti

Beydağı mahallesi sakinlerinin yaşadığı Mamurek Aşireti mensuplar her yıl ziyaret ettikleri Karatepe ziyaretini bu yılda kalabalık bir ziyaretçi topluluğuyla gerçekleştirdi. 

26 Ağustos 2024 22:31
Mamurekliler Karatepe'yi Ziyaret Etti

Beydağı mahallesi Mamurek'te toplanan Mamurekliler araçlarıyla bir hayli yüksekte bulunan Karatepe'ye sabahtan itibaren gitmeye başladılar. BUrada kuban kesen Mamurekliler kazanları sırayla dizerek kubanların pişirip ikram ettiler. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nında katıldığı ziyarette 170 adet kurban kesildiği ve çok sayıda kazanda pişirildi. Karatepe'de Mamureklilere asırlardır devam eden geleneği yaşattıkları için teşekkür eden Ağbaba "Karatepe'de birlik var beraberlik var,  atadan ve dededen beri gelen geleneği yaşatıyorlar. Muhteşem bir duygu, onları kutluyorum" dedi. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.