ALTIN
 2.449,87
DOLAR
 32,8463
STERLİN
41,6020
EURO
 35,1808

İşte Malatya'nın Son Şehir Meydanı Çarşı Projesi

Malatya'nın son Çarşı Projesinin görüntüleri ortaya çıktı. Söğütlü Cami Eski Belediye binasının Emekliler Parkının yerine yapıldığı gözlenirken, Kuyumcular Çarşısının hemen yanına da bin 650 m2'lik bir yeşil alan göze çarpıyor. Zemini su kaynaklarından oluşan Çarşı projesinde Akpınar'dan Emeksiz caddesine kadar beton bloklar yer alıyor. 

29 Ağustos 2024 01:08
İşte Malatya'nın Son Şehir Meydanı Çarşı Projesi

Turizmci Bünyamin Sofuoğlu'nun ulaştığı son Malatya Şehir Meydanı projesinde beton bloklar alanı kaplarken Söğütlü Caminin yeride belli olmuş durumda. Ayrıca adı Meydan olan projede meydan aradık bulamadık.Söğütlü Camii Eski Belediye binası alanının Fuzuli  caddesi köşesinde yer alan  Emekliler Parkının yerine yapılacağı projede görülüyor. Külliye şeklinde yapılacak Caminin eski Belediye binasının yarısını kaplaması dikkat çekiyor. Çarşı projesinde meydan ve yeşil alanlar yok denecek düzede kalırken, sadece Kuyumcular için öncelikle yapılan Çarşı inşaatının yanında bin 650 m2'lik bir yeşil alan bulunuyor. Bunun yanında eski Belediye binası alanı da Söğütlü Camiye verilerek meydan da elden gitmiş durumda.

Doğrusu Malatya'nın planını kim hazırlıyor bilmiyoruz ama iyi bir plancı ve projeci olmadığı rahatlıkla görülüyor. Dahası bu planı kimler tartıştı ve kimler kabul etti onu da bilmiyoruz. Plansız Malatya'da projeye bakarak geleceğin Malatya'sının nasıl kurulduğunu görebilirsiniz. Takdir sizlerin...

  

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.