ALTIN
 2.449,87
DOLAR
 32,8463
STERLİN
41,6020
EURO
 35,1808

Malatya Çarşı Projesinde Ulaşım Yeraltına Alındı

Malatya Çarşı meydan projesi tartışılırken projede Çerşı merkezinde araçlar yer altından yapılacak alt geçitlerle sağlanacak. Kışla Caddesinden Emeksiz Kavşağına kadar olan bölgede trafik yeraltı geçidi ile sağlanacak. Kışla Caddesinden bir alt geçirt de Akpınar'a yapılıyor. Trafik yeraltına alınınca yer üstü de tamamen yayalara kalacak. 

30 Ağustos 2024 22:42
Malatya Çarşı Projesinde Ulaşım Yeraltına Alındı

Malatya Çarşı Meydan projesinde görseller incelendiğinde Kışla Caddesinden Emeksiz kavşağına ve Dörtyol yakınlarına kadar yeraltı geçidine yer verildiği görülüyor. Kışla Caddesinin ortasından itibaren iki gidiş, iki de geliş olacak şekilde yapılacak alt geçitle araçların ulaşımı sağlanacak. Bu arada Kışla caddesinden inişte, LC Wakiki önünden Akpınar'a da doğru da bir alt geçit girişi görülüyor. Kışla Caddesinden başlayan 4 şeritli alt geçit yer altından Dörtyol yakınlarına çıkıyor.

Emeksiz alt geçidi yerinde kalırken, Fuzuli girişi ise normal bir ulaşımla sağlanacak.

ÇARŞININ YER ÜSTÜ TAMAMEN YAYALARA BIRAKILDI

Malatya'nın çarşı merkezinde ulaşım yer altından sağlanırken, yer üstü de Yeni Cami, Kışla Caddesi, Akpınar Civarı, Malatya Valiliği önü ve civarı, Emeksiz kavşağı etrafı, Yeni Cami civarı tamamen yayalara bırakılacak.

Eski Belediye Binası yerine yapılacak Söğütlü Cami ise büyüklüğü ve yeni yeri ile dikkatleri çekiyor.

YERİN ALTI SU KAYNAKLARI, BU ALT GEÇİTLER NASIL YAPILACAK

Öte yandan Kışla Caddesi ve Fuzuli Caddesinden gelen derelerin aktığı yeralltı sularıyla meşhur, Malatya Çarşısının altında yapılacak 4 şeritli alt geçitler nasıl yapılacağı bilinmiyor. Zemin etüdü yapılıp yapılmadığı henüz bilinmezken, masa başında hazırlanan projenin uygulanmasının da oldukça zor olduğu ifade ediliyor. Trafiği yer altına alınan Malatya Çarşısında proje hayata geçirilldiğinde yeni fore kazıklar çakılarak suyla mücadeleye devam edilecek gibi görünüyor.

İşte alt geçitleirn yer aldığı Malatya Çarşısında yer üstü tamamen yayalara bırakıldı ve yer üstünde tek bir araca bile yer verilmediği görülüyor.

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.