ALTIN
 2.449,87
DOLAR
 32,8463
STERLİN
41,6020
EURO
 35,1808

Darende'de Yemek Yarışması Düzenlendi

Darende İlçesinde, 71. Darende Geleneksel Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali kapsamında yöresel yemek yarışması düzenlendi. 

31 Ağustos 2024 22:48
Darende'de Yemek Yarışması Düzenlendi

Darende Belediyesi sosyal tesislerinde düzenlenen yarışmada,  38 çeşit yemek alanında uzman şef ve gurmeler tarafından tadarak puanlandırıldı.

Darende Belediye Başkanı Alican Bozkurt, festival kapsamında yapılan yarışmalara katılan ev hanımlarına katkı ve emeklerinden dolayı teşekkür ederek, Darende'nin zengin yemek kültürüne sahip olduğunu ifade ederek "Darende ilçemizin bereketli  topraklarında yetişen tahıl ve sebzelerden yapılan lezzetli yemekler, yöreye özgü zengin bir mutfak kültürü oluşturuyor. Katılanlara teşekkür ediyorum" dedi. 

Konuşmaların ardından yapılan yöresel yemek yarışmasında, 38 yemek çeşidi dereceye girebilmek için jürinin beğenisine sunuldu. Yarışmada, Yüksük çorbası ile Ayşegül Yağan birinci, İçli Köfte ile Emine Apan ikinci, Cevizli Kömbe ile Ayşe Kocamemik ise üçüncü oldu. Dereceye girenlere protokol tarafından altın, plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Yemek yarışması Jürisinde Sosyal Medya Fenomeni Chef Gani Çağlar Sandıkkaya, İnönü Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Yüksel Sarıtepe, Malatya Büyükşehir Belediyesi Mutfaklar Koordinatörü Kenan Esen,  Aşçı Arslan Bolat, Beslenme Uzmanı Firdevs Atila, Beslenme Uzmanı Nilgün Kurtoğlu, İşletmeci Filiz Taşçı görev aldı.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.