ALTIN
 2.449,87
DOLAR
 32,8463
STERLİN
41,6020
EURO
 35,1808

Ve Karar Verildi: ŞKÖ Sanat Okulu Yerinde Eğitime Devam Edecek

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Kanalboyu'nda bulunan Şehit Kemal Özalper Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin devredilen arazisiyle birlikte Milli Eğitime devir edilerek okul olarak eğitime devam edeceğini bildirdi. 

04 Eylul 2024 22:45
Ve Karar Verildi: ŞKÖ Sanat Okulu Yerinde Eğitime Devam Edecek

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner'in "ŞKÖ Sanat Okulu Arazisi için ne karar verdiniz?" şeklindeki sorusunu cevaplayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, "2022 Yılında Millet Bahçesi yapılmak üzere Büyükşehir Belediyesine devredilen ŞKÖ. Sanat Okulunu bir haftadan buyana değerlendiriyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum'da bu konuyla yakından ilgileniyor ve bizimde bir karar vermemizi istedi. Battalgazi Belediye Başkanımız Bayram Taşkın ile de görüştük, Bakanımızla da değerlendirdik. ŞKÖ'nün tüm birimleriyle yerinde eğitim yapması uygun görüldü. ŞKÖ Sanat okulu kendi yerinde eğitime devam edecek. Taş binbaların durumuyla ilgili olarak da  halkında yararlanacağı bir öneri var. Onun dışında Okulumuzu yerinde eğitime başlamasını bizlerde istiyoruz. Bakanımıza da bu kararımızı ilettik. Okul yerinin Milli Eğitime devir edilmesi içinde gerekli yazışmalar yapılıyor" dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın'da ŞKÖ'nün tüm birimleriyle Kanalboyundaki yerinde eğitime devam etmesini istediklerini belirterek "ŞKÖ Tarihi ile verdiği binlerce mezunla Malatya'nın en önemli eğitim kurumlarından biridir. Yerinde eğitim vermesi gerektiğini anlattık ve savunduk. Eğitimin ayağa kaldırılması açısından da ŞKÖ'nün yerinde eğitim yapması en doğru olanıdır" diye konuştu.

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.