ALTIN
 2.449,87
DOLAR
 32,8463
STERLİN
41,6020
EURO
 35,1808

Kanalizasyonu Olmayan İlçe: Kale

Malatya'nın Kale ilçesinde hala kanalizasyon yok. Karakaya Barajı Gölü yakınlarında olan ilçe merkezi ve köylerinde kanalizasyon olmadığı için vatandaşlar foseptik çukurlara atık sularını bırakıyor. 

05 Eylul 2024 22:35
Kanalizasyonu Olmayan İlçe: Kale

Malatya'nı Kale ilçesindeki kanalizasyon yokluğu vatandaşların tepkisine neden oldu. 2024 Yılında İlçe merkezi ve mahallelerinde kanalizasyon şebekesi olmayan Kale ilçesinde sorunun çözülmesi içinde hiçbir çaba sarf edilmiyor.

Karakaya Baraj gölü kenarında Malatya-Elazığ karayolu üzerinde bulunan Kale ilçesinde kanalizasyon sorununun yıllardır devam ettiğini belirten  vatandaşlar "Kanalizasyon şebekesi seçimlerde gündeme gelir sonra unutulur. Bir ilçede kanalizasyon nasıl olmaz. MASKİ bu konuda ne yapmaktadır. İlçe yöneticileri kanalizasyonu olmaya bir ilçede nasıl rahatça oturmaktadır. Oysa yapılacak küçük çaplı bir arıtma tesisi ile ilçe merkezinde yapılacak kanalizasyon şebekesi ile sorun çözülebilir. Şimdi her foseptik çukur dolduğunda Beleidyeyi arayarak vidanljör istiyoruz, çekilen atık sular Baraja dökülüyor. Kale ilçesinde hiçbir mahallemizde kanalizasyon yoktur. Bu ayıpda bizi yönetenlere yeterlidir." dediler.

MASKİ Yöneticilerini Kale ilçesinin kanalizasyon sorununu çözmeye davet eden Kaleliler ilçe yöneticilerini de görev yapmaya çağırdılar. Bazı vatandaşlar ise su paralarıyla birlikte atıksu parası ödediklerini öne sürerek "kanalizasyon şebekesi yok ama atık su bedeli ödüyoruz. Bu nasıl iştir" diye konuştular.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.