ALTIN
 2.449,87
DOLAR
 32,8463
STERLİN
41,6020
EURO
 35,1808

Arapgir Şeyh Hasan Onar Cemevi 800. Yaşında

Arapgir ilçesinin Onar köyünde bulunan ve Türkiye'nin en eski tarihi Cemevi 800. Yaşında. Kuruluşunun 800.Yılında Şeyh Hasan Onar Cemevi için Kültür ve Sanat Etkinlikleri düzenlenecek. 

06 Eylul 2024 22:49
Arapgir Şeyh Hasan Onar Cemevi 800. Yaşında

Onar Köyü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Tanrıvermiş etkinliklerle ilgili olarak yaptığı açıklamada "Değerli dostlar, Onar Köyünün kuruluşundan günümüze kadar 8 asır geçti. Dile kolay 800 yıl. Onar Köyü geçen yüzyıllar boyunca her türlü zorluğa karşı mücadelederek, inancını koruyarak, derin tarihi geçmişini yaşatarak, kültürel değerlerine sahip çıkarak günümüze kadar dimdik ayakta kalmaya başarmıştır. Onar Köyü Derneği ve Muhtarlığı olarak bizlerde Köyümüzün kurucusu Ulu Atamız Seyyid Şeyh Hasan Onar’ı anmak, 800. Kuruluş yıldönümümüzü kutlamak için 7-8 Eylül 2024 tarihinde Arapgir ve Onar Köyünde bir dizi etkinlik düzenledik. Tarihi öneme sahip bu etkinlikte sizleride aramızda görmek bizleri mutlu edecektir" dedi. 

ARAPGİR BELEDİYE BAŞKANI CÖMERTOĞLU ONAR'DA...

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu; 7-8 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan etkinlikler öncesinde Onar Mahallesi’ni ziyaret etti. 
Onar Mahalle Muhtarı Ahmet Toraman, Onar Köyü Kalkındırma Derneği Başkanı Mehmet Ali Tanrıvermiş ve dernek üyeleri ile bir araya gelen Başkan Cömertoğlu; "Mahalle genelinde yapılması gereken iyileştirme ve yenileme çalışmaları için mahalle genelinde muhtarımız dernek başkanımız ve dernek üyelerimiz ile birlikte fikir alışverişinde bulunduk. Yaptığımız istişareler neticesinde etkinlikler öncesinde belirlediğimiz bölgelerde ekiplerimiz çalışmalarına başladı. Çalışmaların hızlı bir şekilde yapılarak hem mahallemizin hizmetine sunmak hemde mahallemize gelen yerli ve yabancı turistlerin daha iyi şartlarda ziyaretlerini gerçekleştirmesi anlamında önem arz etmektedir. Bu kapsamda çalışmalarımız devam ediyor. Bu vesile ile 7-8 Eylül tarihlerinde Arapgir’de ve Onar Mahallemizde düzenlenecek olan etkinliklere tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum’’ dedi.

ETKİNLİKLER PANEL İLE BAŞLAYACAK:

Onar Köyü Etkinliklerinin programı şöyle:


Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.