ALTIN
 2.449,87
DOLAR
 32,8463
STERLİN
41,6020
EURO
 35,1808

Malatya Büyükşehir Belediyesi Faiz Batağında

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, belediyenin faiz batağında olduğunu belirterek “Bu ay 360 milyon lira geldi. 595 milyon lira gider var. 239 milyon lirası faiz. Şuan da faiz sarmalı ile boğuşuyorum" dedi. 

06 Eylul 2024 22:47
Malatya Büyükşehir Belediyesi Faiz Batağında

Orduzu Pınarbaşı'ndaki Yeni Malatyaspor tesislerinde gazetecilerin sorusu üzerine Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin borçları ve faiz ödemeleri hakkınd aaçıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “Bu ay 239 milyon lira faiz ödememiz vardı. Bir vatandaş bana “madem borcumuz var nasıl 20 tane otobüs aldın” diye sordu. Malatyasporun borcunu ödeme şansım yok,  Malatyasporu yoğun bakımdan servise çıkartmak üzere buraya geldim" diye konuştu. 

10 MİLYAR 352 MİLYON FAİZLİ BORCU ÖDEMEYE ÇALIŞIYORUZ

Malatya Büyükşehir Belediyesinin Şİrketlerle birlikte 17.5 milyar borcu olduğunu tekrarlayan Başkan Sami Er şunları söyledi:

“Geçen ay şirketlerle birlikte 17.5 milyar borç var. Bu ay borç artmıştır. Bu durumdan kurtulmanın yollarını arıyorum. Bu ay bana gelen para 366 milyon ödeme var. Gelen para ise 266 milyon TL. 100 milyon açık var.  Bu ay 360 milyon lira geldi. 595 milyon lira gider var.  239 milyon lirası faiz.  Şuan da faiz sarmalı ile boğuşuyorum. Bunu ağlamak için söylemiyorum.   Sonra vatandaşlar inandırıcı bulmuyor ve diyor ki param yo diyorsun otobüs alıyorsun, param yok diyorsun Malatyaspora gidiyorsun. Ben rapor benim hazırladığım bir şey değil.  Belediyenin resmi verilerle hazırladığı rapor.  Bu durumu çözmek için bakanımla görüştüm cumhurbaşkanı yardımcısıyla görüştüm ve hatta cumhurbaşkanıyla görüştüm.  Gittik Bankalar Birliği Başkanıyla görüştük. Şuanda bu borcu bir yıl öteledim. Toplam 17.5 milyar ama esas olan banka değişken faiz. Değişken faiz neydi referans artı referans 15. yeni yapılandırma adı altında bankalar birliğiyle görüştüm. Referans artı 3’ e düşürdüm. Yine de öteledik. Öteledim ama faiz duracak mı? Faiz çalışmaya devam ediyor. Lakin alınması gereken önlemleri alıyoruz.  Geçen hafta cumhurbaşkanıyla da görüştük.  Cumhurbaşkanı, Malatya’nın seçim sonucunda iyi sonuçlar çıkardığını söyledi. Malatya’ya gerekli destekleri vereceğini iletti. Bu borçlar ödenmek zorunda, öteleyerek ödemeleri yapmaya çalışıyoruz. Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak faiz sarmalından bir an önce kurtulmak istiyoruz.”

Haber: İlker İsmail Durak-Yeni Malatya Gazetesi

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.