ALTIN
 2.449,87
DOLAR
 32,8463
STERLİN
41,6020
EURO
 35,1808

Güçlü: ‘Malatya’da okullarda ilk ders deprem olmalıydı’

Malatya’da büyük yıkıma neden olan 6 Şubat depremleri sonrası il genelindeki son durumu inceleyen Milliyet Gazetesi Eğitim Yazarı Abbas Güçlü, ‘Deprem konusunda madem yetişkinleri değiştiremiyoruz, çocuklardan başlayarak depremin önemini onlara anlatarak onların değiştirmelerine olanak sağlamak gerekiyor’ diyerek ‘okullarda ilk ders deprem, beşinci derste deprem olmalı’ ifadelerine yer verdi. 

06 Eylul 2024 22:34
Güçlü: ‘Malatya’da okullarda ilk ders deprem olmalıydı’

Malatya ziyareti kapsamında Malatya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Gazeteci Abbas Güçlü, MGC Başkanı Vahap Güner ile Malatya'nın eğitim ve deprem sonrasınd ayapılanlaru kousunda bilgi alışverişinde bulundu. Malatya hakkında bilgiler alan Gazeteci Güçlü, deprem sonrasında yerel yönetimlerin başarılı bir sınav vermediklerini belirtti.

OKULLAR SAĞLAM OLMALIYDI

Depremlerde çok sayıda okulun yıkılmasının düşündürücü olduğunu kaydeden Güçlü “Cumhuriyet tarihi boyunca okulların sağlam olarak inşa edilmesi en önemli konuydu. Çünkü böyle felaketlerde toplanma alanı olarak kullanıldı. Şimdi okullarda yıkılırsa bu insanlar nerede toplanacaklar. Birde Malatya halkının bu kadar acı yaşadıktan sonra yeni bir yanlış yapmasının önüne geçmesi lazım. Seçimde bunu düzeltecekler ya da yerel yönetimler üzerinde baskı kuracaklar ya da taleplerini Ankara’ya taşıyacaklar” dedi.

YETİŞKİNLER DEĞİŞMİYORSA ÇOCUKLAR DEĞİŞMELİ

Okullarda ilk ders ve beşinci dersin deprem olması gerektiğine dikkat çeken Güçlü,şöyle devam etti:

“Deprem konusunda madem yetişkinleri değiştiremiyoruz, çocuklardan başlayarak depremin önemini onlara anlatarak onların değiştirmelerine olanak sağlamak gerekiyor. Çürük çarık yapılara müsaade etmememiz gerekiyor. Burada önemli konu çocukların sınavda kaç net yapacağı değil, böylesi felaketlere çok daha duyarlı hale getirmektir. Burada ilk ders deprem, beşinci derste deprem olmalı.”

MALATYA'DA BELİRSİZLİK VAR

Malatya'da yıkım ve hasarın büyük olduğunu ancak çalışmaların yeterli olmadığını gördüğünü kaydeden Abbas Güçlü "Malatya'ya Gazetcileri, Sanatçıları davet edip sorunları anlatmalısınız. Gündeminiz deprem olmalı. Malatya'yı gündemde tutmalısınız" diye belirtti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.