ALTIN
 2.449,87
DOLAR
 32,8463
STERLİN
41,6020
EURO
 35,1808

800 Yıldır Arapgir Onar Cemevi'nde Cem Yapılıyor

800 Yıldan beri Cem yapılan Arapgir Onar'daki tarihi Cem evinde Muhsin Topalcengiz Dede tarafından Cem ibadeti gerçekleştirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Daire Başkanlığı ve Arapgir Kaymakamı ve Belediye Başkanı tarafından da izlenen Cem ibadeti 800 Yıllık Cemevinde gerçekleştirildi. 

08 Eylul 2024 04:18
800 Yıldır Arapgir Onar Cemevi'nde Cem Yapılıyor

Arapgir Kaymakamı Fikri BADİOĞLU, Arapgir Belediye Başkanı Halük Cömertoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Alevi Bektaşi  Cemevi Dairesi Cemevi Hizmetleri Daire Başkanı Ali Narin,  Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevlilerininde izzlediği Cem ibadeti, Ali Kapısı Derneği Dedesi Muhsin Topalcengiz  ve dedeler tarafından gerçekleştirildi. Ali Kapısı Semah Ekibi ile Onar Köylülerinin da katıldığı Cem ibadeti 800 Yıllık Cemevinin içerisinde yapıldı. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı Cem ibadeti hakkında bilgi veren Dede Muhsin Topalcengiz "Cem bizim ibadetimizdir, 800 Yıldır bu cemevinde cemyapılmaktadır. Şeyh Hasan'ın yaptırdığı bu Cem evi 800 yıldır Alevi canların ibadetini yapmalarını sağlamaktadır. Bu Cem evi günümüze kadar önemle korunmuştur. 800 Yıllık Cem evinde 12 hizmet cem ibadetimizi Alevi canlarımızla gerçekleştirdik, Cem dayanışmadır, birlik ve beraberliktir" dedi. 

800 Yıllık Cem evinde yapılan cem töreni görülüyor:

800 Yıllık Onar Cemevinin Yıl dönümü dolayısıyla 8 Eylül 2024 Pazar günü Onar köyünde tören düzenlenecek. Törene Malatya Valisi Seddar Yavuz

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.