ALTIN
 2.449,87
DOLAR
 32,8463
STERLİN
41,6020
EURO
 35,1808

Darende'de Elma 8 Liradan Satılıyor

Darende’de meyve suyu için alınan elma fiyatlarında istikrarsızlık olduğunu belirten MEYSU temsilcisi Cuma İnce, elmayı bazı kişilerin 6 liradan aldığını kendilerinin ise elmayı 8 liraya aldığını söyledi. 

15 Eylul 2024 19:55
Darende'de Elma 8 Liradan Satılıyor

AHMET ÇAKIR/DARENDE

Darende’nin sahipsiz olduğunu belirten MEYSU temsilcisi Cuma İnce, “Meyve suyu yaş alım fiyatları açıklanırken Ziraat Odası Başkanını yanımızda görmek istiyoruz” dedi.

Darendeli üreticiyi korumak için elmayı 8 liradan aldıklarını belirten HAK Ticaret sahibi ve MEYSU temsilcisi Mehmet Şahin, “25 seneden beri MEYSU ile Darende’de çalışıyorum. Geçen yıl 300 ton ürün aldık. Bu senede 350-400 ton ürün alırız. Alman Döhler firmasıyla çalışıyoruz. Biz temin edip gönderiyoruz. Fabrika Mersin, Konya-Karaman, Erzincan’da var. Alımlara 9’uncu ayın 1’inde başlıyoruz Kasım’ın 15’ine kadar devam ediyoruz. Gürünlüler geliyor buraya, 3 lira 5 liraya elma-kayısı alıyor. Biz de bunu 7-8 liraya aldığımız zaman bizimle zıtlaşıyorlar. Darende halkımıza herkese duyurulur; Biz elmayı 8 liraya alıyoruz. Fabrikaya 8.4 liraya satıyoruz” ifadelerini kullandı.

“ELMA ÜRETİCİSİ SAHİPSİZ”

Ziraat odasını yanlarında görmek istediklerini belirten Cuma İnce, “Meyve suyu alımında bütün kantarcıları aradım ‘3-4 liraya almayın. Biz almadığımız zaman bunlar mecbur fiyatı yükseltecekler’ dedim. Kimseden destek göremedik. Ne Ziraat Odası Başkanı ne de ilçe tarım yetkililerinden. Darende sahipsiz. Meyve suyu yaş alım fiyatları açıklanırken Ziraat Odası Başkanını yanımızda görmek istiyoruz. Ziraat Odası Başkanlığı olarak bu anlaşma yapılsa, Ziraat Odası bütün kantarcılara ‘fiyat budur, bu fiyattan alacaksınız’ dese ne rekabet olur ne de kantarcılar ezilir. Başka meyve suyu firması mal alım sorumluları Gürünlüler; kendi ilçelerinde de malı 6 liraya alıyorlar. Gürünlüler de artık mallarını bize getirmeye başladı. Onlar da bu durumdan şikayetçi. Biz ilçemiz için elimizden geleni yapıyoruz. Kayısıda da öyle oldu. Biz 8 liraya aldığımız için fabrika zarar etse de Darendeli üreticiler kazanıyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.