ALTIN
 2.449,87
DOLAR
 32,8463
STERLİN
41,6020
EURO
 35,1808

Tıp Fakültesi Beyaz Önlük Giyme Töreni Düzenlendi

2024-2025 Eğitim ve Öğretim yılı İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi “Beyaz Önlük Giyme Töreni”, Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 

15 Eylul 2024 04:13
Tıp Fakültesi Beyaz Önlük Giyme Töreni Düzenlendi

Törene; İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nusret Akpolat ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Beytur’un yanı sıra akademik personel, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Beyaz önlük giyen Tıp Fakültesi öğrencilerini, aklın ve bilimin ışığında fedakarlıktan kaçınmayan hekim adayları olarak gördüğünü ifade eden Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Beytur “Olayları ve vakaları analiz eden mütevazı, vicdanlı ve merhametli birer hekim olarak yıllarca değişik birimlerde görev alacaksınız. İnanıyorum ki bizlerden aldığınız mirasları çok daha yukarılara taşıyacaksınız. Yurdumuzun her bölgesinde ve yurt dışında üniversitemizi daha da önemlisi ülkemizi temsil edeceksiniz.” dedi. Doktor adaylarının giydikleri beyaz önlüğün ömürleri boyunca kirlenmeden üzerlerinde kalmasını dilediğini söyleyen Dekan Prof. Dr. Beytur “Sizleri ve ailelerinizi bir kere daha tebrik eder vatanınıza milletinize faydalı birer hekim olmanız yolunda başarılar dilerim.” ifadelerini kullandı.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay konuşmasına, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin Türkiye ve dünyada önde gelen tıp fakültelerinden biri olduğunu ifade ederek başladı. Hekimliğin onurlu ve saygın bir meslek olduğuna değinin Rektör Kızılay, hekim adayı Tıp Fakültesi öğrencilerinin beyaz önlük giyerek mesleğe adım attıklarını ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay şöyle devam etti: “Türkiye’nin en güçlü, en sağlam tıp fakültelerinden birinde, çok değerli hocalara sahipsiniz. Türkiye’nin en güçlü, en değerli hocalarına sahipsiniz. Altyapımız çok güçlü, 3 hastanemiz var. Gerek genel hastanemiz, karaciğer bölümümüz, onkoloji bölümümüz ve laboratuvarlarımızla sizlere uygulama eğitimi için bütün imkânları seferber edeceğiz.” Prof. Dr. Kızılay beyaz önlük giyen öğrencileri ve ailelerini tebrik ederek konuşmasını sonlandırdı.

Tören, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Beytur, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nusret Akpolat ve akademisyenlerin öğrencilere beyaz önlük giydirmesi ile son buldu.

Haber: Rümeysa Işık

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.