ALTIN
 2.449,87
DOLAR
 32,8463
STERLİN
41,6020
EURO
 35,1808

KUZEY KUŞAK YOLUNA BAŞKAN DAYANMIYOR

Malatya Belediye eski Başkanı A.Münir Erkal tarafından 1995 yılında planlanan önceki adıyla Kuzey Çevreyolu, yeni adıyla Kuzey Kuşak yolu aradan 29 yıl geçmesine rağmen hala tamamlanamadı. Yolda yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, yolu bitireceklerini söyledi. 

16 Eylul 2024 19:38
KUZEY KUŞAK YOLUNA BAŞKAN DAYANMIYOR

Ahemt Nünir Erkal'ın 1995 yılında Kuzey Çevre Yolu olarak planlayarak bir bölümünü açtığı Kuzey Kuşan Yolu, bugüne kadar, Erkal'in ardından, Mehmet Yaşar Çerçi, Hüseyin Cemal Akın, Ahmet Çakır 2 dönem, Selahattin Gürkan'ın Belediye Başkanlıkları döneminde bitirilemeyen yol olarak biliniyor. Kuzey Kuşak Yolunu yerinde inceleyen Büyükşehişr Beleidye Başkanı Sami Er, “Büyükşehir Belediyemiz tarafından çalışmaları sürdürülen yolumuz bağlantı anlamında çok önemli bir yol. Sağ olsun çalışma arkadaşlarımız mesai mefhumu gözetmeksizin yolumuzun tamamlanması için gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyorlar. İnşallah hızlı bir şekilde yolumuzu bitirerek, en kısa zamanda vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Şehrimizin ulaşım altyapısını güçlendirmek ve vatandaşlarımıza daha güvenli ve daha konforlu bir ulaşım imkânı sunmak adına çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Dilek Yolu’muzu Şehir Mezarlığı Kavşağı’na bağlayan yolda asfalt çalışmalarımız hızla devam ediyor. Kuzey Kuşak Yolu'muz ve Kuzey Çevre Yolu'nu şehir merkezimize bağlayan yolumuz, 30 metre genişliğinde olup 3 gidiş 3 geliş olmak üzere 6 şeridiyle inşallah hizmet vermeye başlayacak. Bu yolumuz aynı zamanda, Dünya Kayısı Ticaret Merkezimizin ve Buğday Pazarı'mızın ulaşımını da kolaylaştıracak. Bu da beraberinde  vatandaşlarımızın günlük yaşamını kolaylaştıracak ve şehrimizin ekonomik canlılığına da katkı sunacaktır” dedi.

Şehrin ulaşım ağını gerçekleştirdiği yol çalışmaları ile güçlendiren Büyükşehir Belediyesi, Kuzey Çevreyolu, Kuzey Kuşak Yolu,  Dilek Yolu ve Şehir Mezarlığı Kavşağını şehir merkezine bağlayan yolda çalışmalarını tamamlama aşamasına getirdi. Asfalt serim çalışmalarının yapıldığı Yaka Mahallesi sınırları içerisinde yer alan, toplamda 3 gidiş 3 geliş olmak üzere 6 şeritli dizayn edilen yolun genişliği 30 metreden oluşuyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.