ALTIN
 2.449,87
DOLAR
 32,8463
STERLİN
41,6020
EURO
 35,1808

Darende Lisesi İlk Mezunları Buluştu

Darende Lisesi’nin ilk mezunları, öğrencilik yıllarını yad ederek geçmiş günlerin hasretini giderdi. Gelecek yıl ki buluşma Darende Lisesi’nde yapılacak. 

17 Eylul 2024 00:54
Darende Lisesi İlk Mezunları Buluştu

AHMET ÇAKIR/DARENDE

Darende Lisesi 1973-1974-1975-1976 yılı ilk mezunları buluşması Darende Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde yapıldı. Buluşmaya çok sayıda mezun ve konuk katıldı. 

AMAÇ ESKİYİ YAD ETMEK

Bu yıl organizasyonu düzenleyenlerden Ökkeş Kıvanç, “2017’de Beybağı Mahallesi’nde bulunan bahçede başlattığımız program 2018’de Kuluncak’ta yapıldı. 2019’da ilçe merkezindeki Karcı Konağı’nda yapıldı. 2020 ve 2021 virüsten dolayı yapılmadı. 2022’de Belediye Sosyal Tesisleri’nde yapıldı. 2023’te depremden dolayı yapılamadı. Çok şükür 2024’te yine bir aradayız. Bu sürede vefat eden arkadaşlarımız oldu; onlara Allahtan rahmet diliyorum. Amacımız eskiyi yad etmek. Darende dışında yaşayan arkadaşlarımız bu vesileyle ile ilçelerine geliyorlar, hasret gideriyoruz. Buluşmalarımızda öğrencilik yıllarımızı; konuşup öğrencilik yıllarımıza gidiyoruz” ifadelerini kullandı.

VEFAT EDENLER İÇİN DUA EDİLDİ

Ökkeş Kıvanç, konuşmasından sonra toplantıya katılamayan mezunların gönderdiği mesajları okuduktan sonra, o dönemde mezun olan ama hayatta olmayan arkadaşlarının adlarını okudu. Vefat eden kişiler için Kuran-ı Kerim okundu. Dualar okunduktan sonra katılımcılar sıra kendini tanıtıp hangi yıl mezun olduğunu söyledi.

 

“AKŞAMA DOĞRU GİDİYORUZ”

Katılımcılara teşekkür eden Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Apan ise, “İlçemize lise 1970 yılında yapıldı ve ilk sınıfımızda 76 öğrenciydik. Sayı neden fazlaydı? İlçe dışında lisede okuyanlar da buraya gelince sıkışıklık oldu. 1973-74-75 ve 1976 mezunlarını bir araya getirelim, hasretlik giderelim diye başladık. 2017’de Ökkeş Kıvanç’in bahçesinde başlayan geleneksel olan toplantımız birkaç yıl ara verilse de çok şükür yine bir araya geldik. Allah hepimize sağlık versin de bizler için zaman daralıyor, ikindiyi geçtik akşama doğru gidiyoruz. Son olmasa da birbirimizi ziyaret ederek veya bir araya gelerek hasret giderelim; diyerek bu organizeleri yapıyoruz. İlçe ve ilçe dışında gelen tüm lise arkadaşlarıma hoş geldin diyor, sağlıklı bir ömür diliyorum” şeklinde konuştu.

 

“HEP BERABER OLACAĞIZ”

Darende Belediye Başkanı Alican Bozkurt, “Öncelikle Darende Lisesi ilk mezunlarını; hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Böyle güzel bir güne beni de davet ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. İl dışında misafirim olduğu halde bir süreliğine yalnız bıraktım, bu güzel ortama katıldım. İyiki katılmışım; çok güzel bir ortam. Ben yine hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Bundan sonraki yıllarda da inşallah hep beraber olacağız” dedi.

Darende Lisesi Müdürü Hüseyin Kutlu, gelecek yıl buluşmanın Darende Lisesi’nde okul tarafından organize edileceğini söyledi. Buluşma sonrası, hep birlikte toplu fotoğraf çektirildi.

MEZUNLARIN BULUŞMASINA KATILANLAR

Buluşmaya katılanlar; Darende Belediye Başkanı Alican Bozkurt, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Pekdemir, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek, İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakoloji Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi İsmet Yılmaz, maarif müfettiş emeklisi Sait Ekici, Darende’de çok uzun süre görev yapan ve Darende sevdalısı Burhan Güler, ilçe dışında yaşayan çok sayıda o dönemin mezunu ve çok sayıda konuk katıldı.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.