ALTIN
 2.449,87
DOLAR
 32,8463
STERLİN
41,6020
EURO
 35,1808

Ailelere Yönelik Mahremiyet ve Güvenlik Semineri

Çocuk istismarının tüm alt boyutları ve "ihmal" kavramı üzerinde duruldu. Ayrıca, eğitimciler ve anne babaların dikkat etmesi gereken toplumsal boyuttaki unsurlar sıralandı. 

17 Eylul 2024 19:16
Ailelere Yönelik Mahremiyet ve Güvenlik Semineri

Türk milleti olarak zaman zaman farklı düşündüğümüz konular olsa da, değerlerimiz, inancımız, örf ve adetlerimiz, ahlaki ilkelerimiz bizi bir araya getiren ortak paydalardır. Özellikle toplumun hassas noktalarına dokunan olaylar karşısında kenetlendiğimiz gerçeği, Malatya Zirve Akademi Özel Eğitim Merkezi’nin gerçekleştirdiği anlamlı çalışmada bir kez daha kendini göstermiştir. 

Medyadan takip ettiğimiz ve hiçbir değerle bağdaşmayan olayları şiddetle kınıyor, kınamanın ötesinde bu tür konularda çaba harcamanın gerektiğine inanıyoruz. Bu anlayışla, Zirve Akademi, sosyal sorumluluk kapsamında ailelere yönelik "Mahremiyet ve Güvenlik Becerileri" üzerine uzun soluklu bir seminer düzenledi.

Seminerde, katılımcı ailelere çocuklarda mahremiyet kavramının nasıl geliştirileceği, bedensel dokunulmazlık ve dikkat edilmesi gereken noktalar ayrıntılı olarak ele alındı. Eğitimde, farkında olmadan çocukların mahremiyet anlayışını zedeleyebilecek davranışlar, çocuk istismarının tüm alt boyutları ve "ihmal" kavramı üzerinde duruldu. Ayrıca, eğitimciler ve anne babaların dikkat etmesi gereken toplumsal boyuttaki unsurlar sıralandı.

Son dönemde gündemi sarsan çocuk istismarı olaylarından hareketle, Zirve Akademi uzmanları bir kez daha bilinçlenmenin ve farkındalığın önemine vurgu yaparak, çocukların kendini koruyabildiği, güvenli ve sağlıklı aile içi iletişimin olduğu bir yaşam arzusu ile semineri sonlandırdı.

Zirve Akademi, bu duyarlılığıyla toplumda örnek teşkil etmeye devam ediyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.