ALTIN
 2.449,87
DOLAR
 32,8463
STERLİN
41,6020
EURO
 35,1808

Niyazi MIsri'ye 497 konut, 335 dükkan, 130 ofis inşa edilecek

Depremlerde ağır hasar alan ve rezerv alan ilan edilen Niyazi Mısri Mahallesine 497 konut, 335 dükkan, 130 ofis inşa edilecek. AKP Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, ihale edilen konutların inşaatına başlanacağını bildirdi. 

17 Eylul 2024 19:37
Niyazi MIsri'ye 497 konut, 335 dükkan, 130 ofis inşa edilecek

Niyazi Mısri bölgesinde ziyaretlerde bulunan AKP Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürümüz Cengiz Başer, TOKİ Malatya Sorumlumuz Emrah Acar, yüklenici firma şantiye sorumlusu arkadaşımız, Battalgazi Belediyesi İmar Müdürümüz, muhtarlarımız ve teşkilatımızla beraber rezerv alan sahasındaydık. Niyazi Mısri bölgesi, tarihiyle Malatya’mızın gözbebeği önemli noktalardan birisi. Malum olduğu üzere rezerv alana aldığımız bölgelerden biri. Ve bölgenin birinci etabının ihalesi geçen hafta gerçekleştirildi. Yarın sözleşmesi imzalanıyor. İhalesi yapılan bu etapta; 497 konut, 335 dükkan, 130 ofis inşa edilecek. Niyazi Mısri'nin diğer etaplarının proje çalışmaları da önümüzdeki hafta tamamlanacak ve ihale birimine gönderilecek. Sonrasında hızlıca ihaleleri gerçekleştirilecek. Biz de dün bölgeye giderek hem projeyi bölge halkı ve muhtarlarımızla konuştuk hem de halen alanda olan bazı esnaf ve vatandaşların alanı hızlıca tahliye etmeleri için teker teker ziyaret ederek görüştük. Hemen hemen ortak bir noktaya vardık; çok yakın zamanda alan tamamıyla tahliye edilecek. Rezerv alan çalışmalarının Niyazi Mısri'de artık başladığını, hızlıca bu bölgenin diğer etaplarının da ihalelerinin gerçekleşeceğini, ekiplerimizin gayretiyle buraların bir an evvel eski tarihine ve canlılığına kavuştuğunu ilerleyen zamanlarda göreceğiz inşAllah… Malatya'ya hayırlı olsun" dedi. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.