ALTIN
 2.449,87
DOLAR
 32,8463
STERLİN
41,6020
EURO
 35,1808

Prof.DR. Sezai Yılmaz 7'li Çapraz Nakli Bir Kez daha Gerçekleştirdi

Malatya İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakil Enstitüsünde 7'li çapraz karaciğer nakli yapılarak Dünya rekoru ikinci kez kırıldı. Prof.Dr. Sezai Yılmaz, 7'li çapraz naklini ikinci kez başarıyla gerçekleştirerek Nobel Tıp Ödülüne layık olduğunu bir kez daha gösterdi. 

20 Eylul 2024 21:44
Prof.DR. Sezai Yılmaz 7'li Çapraz Nakli Bir Kez daha Gerçekleştirdi

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof.Dr. Erol Özyar sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İnönü Üniversitesi Karaciğer Nalkil Entitüsünde yapılan 7'li çapraz karaciğer naklini dünyaya duyurdu. Prof.Dr. Özyar "Üniversite hastanelerimiz dünya çapında ilkleri başararak gururumuz olmaya devam ediyor. Dünyada ilk kez 7’li çapraz karaciğer naklini gerçekleştiren @inukurumsal  Karaciğer Nakli Enstitüsü bu operasyonu ikinci kez başardı. Çapraz karaciğer nakillerinden bir tanesi de Kırım’dan gelen anne ve kızına ait. İnönü Üniversitesi, Malatya-Boston iş birliğiyle çapraz karaciğer naklinin küresel öncülüğünü yapıyor. Aynı anda 14 ameliyathanede gerçekleştirilen ve 50’si cerrah olmak üzere 120 kişilik ekibin eş zamanlı ve aktif olarak çalıştığı operasyonu başarıyla tamamlayan Enstitü Müdürü @profsezaiyilmaz  ve tüm ekibini kutlarım" dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.