ALTIN
 2.449,87
DOLAR
 32,8463
STERLİN
41,6020
EURO
 35,1808

Söğütlü Caminin Temeli 27 Eylül'de Atılıyor

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Söğütlü Caminin 27 Eylül'de temelinin atılacağını belirterek Cami projesi hakkında bilgiler verdi. 

22 Eylul 2024 11:47
Söğütlü Caminin Temeli 27 Eylül'de Atılıyor

Malatya Büyükşehir Beleidye Başkanı Sami Er "Şehrimizin her bir köşesinde, bir yandan konutlarımız, ticari alanlarımız yükselirken diğer taraftan hemşehrilerimizin heyecanla beklediği Söğütlü Camimiz için de güzel bir gelişme var" diye duyurduğu açıklamasında "Kıymetli hemşehrilerim; inşallah 27 Eylül Cuma günü Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sn. Murat Kurum'un teşrifleri ile Söğütlü Camimizin temelini atacağız. Hayırsever iş insanımız Bayram Kızılaslan ağabeyimiz tarafından, Eski Belediye Meydanı'ndaki Emekliler Parkı alanında inşa edilecek olan Söğütlü Camimiz; 5 bin m2 lik kapalı alanıyla Malatya'mızın en büyük camisi olacak. Camimizin sadece kapalı alanında, aynı anda 3 bin kişi ibadet edebilecek" dedi. 

Başkan Sami Er Cami hakkında ayrıca şu detayları verdi:

Camimiz bünyesinde;  600 m2 Kur'an Kursu, 1800 m2 Cami alanı, Gençlik Merkezi, Kütüphane-Kitap Kafe, Seminer ve konferans salonları ile dersliklerin de olduğu çok amaçlı salonlar, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu, Dini Yayınlar Tanıtım ve Satış Bürosu ve  Camii Vakıf-Dernek Ofisi yer alacak.  Camimizin çifte minaresi 52 m, kubbesi ise 37 m yüksekliğinde olacak. Rabbim Bayram Kızılaslan ağabeyimizden razı olsun. Tüm hemşehrilerim adına kendilerine teşekkür ediyorum.

NEDEN SÖĞÜTLÜ CAMİ YERİNE YAPILMADI?

Büyükşehir Beleidye Başkanı Sami Er, Söğütlü Caminin yerinde neden yapılmadığını ise şöyle açıkladı:

Değerli hemşehrilerim bu vesile ile bir hususu da sizlerle paylaşmak istiyorum. Göreve geldiğimizde malûmunuz olduğu üzere, Söğütlü Cami'nin yerine geri dönüşü olmayacak şekilde bloklar inşa edilmişti. Söğütlü Camii'nin de, Yeni Camii'nin yanına yapılması planlanmıştı. İki caminin yanyana olmasının asla doğru olmayacağını kesin bir dille ifade ettik. Çevre Şehircilik Bakanımız Sn. Murat Kurum'un da tensipleriyle Söğütlü Camimizin Emekliler Parkı'na yapılması kararlaştırıldı. Bu süreçte, biz Söğütlü Camii'nin yapılmasının planlandığı Yeni Camii'nin yanındaki alanın, yeşil alan olarak tahsis edilmesi ve meydana katılması hususunun bizim kırmızı çizgimiz olduğunu açıkça ifade ettik. Sağ olsunlar Sn. Bakanımız da bizlere destek verdi ve daha önce Söğütlü Camii'nin yapılmasının planlandığı Yeni Camii yanındaki alan, yeşil alan olarak tahsis edilerek meydana katıldı. Böylelikle şehrimizin yeşil alan kaybı da olmamıştır. Bu vesileyle Sn. Bakanımız Murat Kurum'a hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum." 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.