ALTIN
 2.449,87
DOLAR
 32,8463
STERLİN
41,6020
EURO
 35,1808

60 Yıl öncesinin öğrencileri Malatya’da buluştu

1960 ile 1967 yılları arasında Turan Emeksiz Lisesi’nden mezun olan, bu günlerde emekliliğin tadını çıkaran Malatyalı çeşitli meslek sahibi Malatya’ya gelerek kenti ve ilçelerini gezdiler. 

25 Eylul 2024 17:27
60 Yıl öncesinin öğrencileri Malatya’da buluştu

Geçmişte eğitim görevi ve gençlik spor müdürlüğü yapan Cengiz İnci ve Ankara’da avukatlık görevini sürdüren Selami Yücel öncülüğünde düzenlenen etkinliğe katılanlar, Malatya’da hasret giderdiler.

Geziye katılanlar arasında yer alan dönemin öğretmenlerinden İclal Dündar, Hüsnü Doğan ve Hasan Celal Güzel’i de okuttuğunu belirtirken, öğrencileri ile bir araya gelmenin anlatılmaz duygular yaşattığını söylemesi geziye katılanlara duygulu anlar yaşattı.

Yine geziye katılanlar arasında daha önce Malatya Ziraat Okulu Müdürlüğü ve çeşitli illerde Tarım İl Müdürü olarak görev yapan Servet Önal, İstanbul’da diş hekimliği yapan Emrullah Bakır, İstanbul Barosu Avukatlarından Yaşar Metehanoğlu, Malatya’da lise müdürlüğü yapan Bekir İlyasoğlu, Akçadağ ilçesi’nde 3 dönem Akçadağ Belediye Başkanlığı yapan Hasan Saklı, Bursa’da özel bir hastanede doktorluğu sürdüren Mustafa Kemal Şengönül yer aldı.

4 gün boyunca Malatya’da kültür ağırlıklı ziyarette bulunan Turan Emeksiz Lisesi mezunları ayrıca Darende, Akçadağ, Yeşilyurt, Arapgir ilçelerinide gezdiler.

Geziler sonrası Malatya’dan ayrılan kafile 60 yıl sonra Malatya’da lise arkadaşlarıyla buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ve önümüzdeki yıl daha geniş katılımla gerçekleştirmeyi düşündüklerini ifade ettiler.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.