ALTIN
 2.449,87
DOLAR
 32,8463
STERLİN
41,6020
EURO
 35,1808

ARAPGİR'DE MÜZE OLAN EV DOLUP TAŞIYOR

Arapgir’li Asım Külah’ın kendi gayretleri ile müzeye çevirdiği evi ilçeyi ziyaret edenler tarafından dolup taşıyor. 

26 Eylul 2024 21:21
ARAPGİR'DE MÜZE OLAN EV DOLUP TAŞIYOR

Arapgir İlçe merkezinde ikamet eden Asım Külah belki de 100 yılı aşkın ev ve iş yerinde kullanılan eşyaları toplayarak büyük bir başarırken, Arapgir’i ziyaret edenler uğramadan ilçe veya şehirlerine dönmüyorlar.

Arapgir’i ziyaret eden Suna Küçükaslan isimli yerli turist, “Asım bey sabırla ve dikkatle bir iş başarmış, bizlerin dahi hatırlamadığı bir çok eşya bulunuyor. Arapgir’de belki de en çok zaman geçirdiğimiz mekan oldu. Emeği geçenlere sonsuz teşekkürler. Yıllar öncesi doğan bir bebeğin dünyada nelerle karşılaştığı, neler kullanıldığı, nasıl eşyalarla büyüdüğü, evliliğinde kullanılanlar her şey var. Hatta hamur yuğurma makinasından değirmene kadar. Türlü büyüklükte bakır kaplar. Geldiğimiz tüm arkadaşların ilgi odağı oldu. Kendimizi bir evde değil müzede sandık.” ifadelerini kullandı.

Evin sahibi Asım Külah ise; “Yıllar öncesi hobi ile başladık. Bu kadar büyüyeceğini ve ilgi göreceğini sanmıyorduk. Ziyaret eden yerli ve yabancı turistler büyük ilgi gösteriyorlar. Bu da bizi arayışa sevk ediyor. Böylece evimiz müze oldu. Ve sığmaz olduk.” Dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.