ALTIN
 2.994,53
DOLAR
 34,4676
STERLİN
44,9401
EURO
 37,2859

Bu Nasıl Yeni Çarşı? Görenler Şaştı Kaldı...

Kahramanmaraş Merkezli depremlerde Malatya Çarşısı ağır hasar aldı 25 bin işyeri yıkıldı. 19 Aydır Malatya'ya yeni çarşı yapıyoruz açıklamalarının ardından Çarşının betona boğularak bir tuhaf projeyle ortaya çıktı. 4-5 Katlı Bloklardan oluşan ve daracık yolları bulunan yeni çarşı projesi Malatyalıları hayal kırıklığına uğrattı. Depremi fırsata çevirmek varken Malatya Çarşısını betona yığınlarına çevirdiler yorumları yapılırken görsellerdeki çarşı Malatyalıların hayallerini de yok etti. 

28 Eylul 2024 11:38
Bu Nasıl Yeni Çarşı? Görenler Şaştı Kaldı...

Malatya Ayağa kalkıyor, Malatya Çarşısı yapılıyor, Kuyumcular ve Bakırcılar Çarşıları tartışılsa da Akpınar-Emeksiz arasındaki Merkez Çarşı inşaatındaki devasa bloklar göünmeye başlarken Çarşının son haline gösteren görsellerde Söğütlü Cami'nin temel atma töreninde sergilendi.6 Şubat öncesinde yer alan Çarşılar, Şİre Pazarı  ve diğer çarşılar yerlerinde bu kez 4-5 katlı olarak bölge betona boğularak yapıldığı görülüyor.

Şehir dışına taşınması gereken Çarşılarda  yerinde çok katlı olarak yapıldığı görülen resimleri sosyal medya da gören vatandaşlar hayal kırıklığına uğradıklarını söylediler. Söğütlü Camiyi bile yerinden eden Çarşı konusunda yapılan yorumlarda depremin fırsata değil beton yığınına çevrilerek çarşı inşaatının dışardan da bir görüntüsü ve mimari bir özelliği de bulunmuyor.

İşte Malatya Çarşısının son görseli:

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.